Mud (filem 2012)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mud
DisutradaraniJeff Nichols
Diprodhuseri
Ditulis déningJeff Nichols
Dibintangi
DimusikiDavid Wingo
SinématografiAdam Stone
Dibesut déningJulie Monroe
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning
Tanggal metu
  • Mèi 26, 2012 (2012-05-26) (Cannes)
  • April 26, 2013 (2013-04-26) (United States)
Suwéné
130 minutes[1]
NagaraUnited States
BasaInggris
Rantaman$10 million[2]
Kalarisan$32.6 million[3]

Mud yaiku film Amerika Serikat nalika taun 2012 kang disutradani lan ditulis dening Jeff Nichlos. Sawetara juru paraga ing film iki yaiku Matthew McConaughey, Tye Sheridan, Jacob Lofland, Sam Shepard, lan Reese Witherspoon . Film kasebut maju minangka Palme d'Or ing Festival Film Cannes taun 2012 .[4][5] Mud uga nduweni pakurmatan nampil ing Festival Film Sundance ing Januari 2013. Film iki ditayangake tanggal 26 April 2013,[6][7] sadurunge dirilis serentak ing tanggal 10 Mei 2013.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Matthew McConaughey minangka Mud
  • Reese Witherspoon minangka Juniper
  • Tye Sheridan minangka Ellis
  • Jacob Lofland minangka Neckbone
  • Sam Shepard minangka Tom Blankenship
  • Ray McKinnon minangka Senior
  • Sarah Paulson minangka Mary Lee
  • Michael Shannon minangka Galen
  • Joe Don Baker minangka Raja
  • Paul Sparks minangka Carver
  • Stuart Greer minangka Miller
  • Michael Abbott Jr. minangka James

Pendamelan[besut | besut sumber]

Jeff Nichols nulis skenario lan ngarahake film Mud, sing kabeh biayane ditanggung dening Everest Entertainment, Everest lan FilmNation Entertainment.[8] Nichols mènèhi konsep film iki ing taun 1990 - an nalika isih ngembangaké crita, kang terinspirasi déning karya Mark Twain, kalebu novel 1876 kang judulé Tom Sawyer .[8][9][10]

Box office[besut | besut sumber]

Ing rilis winates ing 26 April 2013 ing 363 bioskop, film iki ngasilake dhuwit $ 2,215,891 kanthi rata-rata $ 6,104 saben penampilan,lan ndadikake urutan 11 ing box office . Rilis iki banjur ditambahake ing 10 Mei 2013 lan entuk $ 2,538,599, kanthi rata-rata $ 2.980 saben penampilan, pemutaran iki munggahi fim iki yaiku dadi peringkat kaping wolu ing box office. Ing pungkasan screening, film iki entuk $ 21,590,086 kanggo Amerika Utara, lan $ 11,023,087 ing wilayah liyane, kanthi total pendapatan $ 32,613,173.[11][12][13][14][15][16][17]

Bebungah[besut | besut sumber]

  • Nominasi: Robert Altman Award ing 29th Independent Spirit Awards
  • Nominasi: Roh Kudus
  • Minimization: Award Critics 'Choice
  • Grand Prix saka Asosiasi Pengkritik Film Belgia .
  • Mud dadi salah siji saka sepuluh film independen ing taun 2013 ing Dewan Nasional Review .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Mud (12A)". British Board of Film Classification. February 11, 2013. Retrieved June 16, 2013.
  2. "In Motion With Arkansas Moviemaker Jeff Nichols". talkbusiness.net. July 15, 2012. Retrieved April 21, 2013.
  3. "Mud (2013)". Box Office Mojo. Retrieved March 17, 2016.
  4. "2012 Official Selection". Cannes. Retrieved 19 April 2012.
  5. "Cannes Film Festival 2012 line-up announced". Timeout. Retrieved 19 April 2012.
  6. Fox, Jesse David (2013-01-16). "Mud Trailer: Matthew McConaughey and Reese Witherspoon Have a Southern-Accent-Off". Vulture. Retrieved 2013-01-16.
  7. Tapley, Kristopher (2013-01-16). "'Mud' trailer with Matthew McConaughey reignites the fuse in advance of Sundance bow". Hitflix. Retrieved January 16, 2013.
  8. a b McNary, Dave (August 16, 2012). "Lionsgate, Roadside warm 'Mud' for U.S.". Variety.
  9. Jeff Labrecque (21 Jan 2013). "Sundance 2013: The Rebirth of Matthew McConaughey". Entertainment Weekly.
  10. Leffler, Rebecca (May 26, 2012). "Cannes 2012: Jeff Nichols' 'Mud' Slides Into Competition with Matthew McConaughey, Reese Witherspoon". The Hollywood Reporter.
  11. "Mud (2013) - Box Office Mojo". Retrieved November 1, 2014.
  12. Mud ing Rotten Tomatoes Retrieved June 16, 2013
  13. Mud ing Metacritic Retrieved June 16, 2013
  14. Denby, David (1 May 2013). "Life on the Mississippi". The New Yorker. Retrieved 13 November 2014.
  15. Cheshire, Godfrey (10 June 2013). "Why 'Mud' Is the Best Southern Film in Years". Indiewire. American Film Institute. Retrieved 13 November 2014.
  16. Scherstuhl, Alan (25 April 2013). "Matthew McConaughey Shapes Mud Into Man". The Village Voice. Retrieved 13 November 2014.
  17. "Spirit Awards Nominees Are Announced! Excitement Ensues". Film Independent. 2013-11-27. Retrieved 2013-11-27.

Pranala njaba[besut | besut sumber]