Moules frites

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Moules-frites
Moules Frites.jpg
Moules, served in the pan, with fries.
Jeneng liyanéMosselen-friet (in Dutch)
AjanganMain course
Panggonan asalBelgium
Hawa ajanganHot
Woworan pokokPotatoes, Mussels
Buku masakan: Moules-frites  Médhia: Moules-frites

Moules-frites or moules et frites [1] ( pocaping cara Prancis: [mul.fʁit] ]; Walanda: mosselen-friet ) minangka sajian utama kerang lan kentang sing asale saka Bèlgi . [2] Judhul sajian Prancis, moules meaning mussels lan frites goreng, karo jeneng Dutch kanggo sajian teges sami. Iki dianggep minangka panganan nasional Bèlgi. [1]

Minangka sajian, moule lan frites biasane disajikake kanthi kapisah, supaya kentang goreng dadi ora jenuh ing saus. Asring, moule disedhiyakake ing wajan sing digunakake kanggo masak. [1] Panganan kaping pindho umume diwenehake kanggo cangkang kerang sing dibuwang.

Moules marinière ing Bèlgi

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c Spoiden 2001.
  2. Malgieri 2011.