Misi Kepler

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kepler
Kepler Space Telescope.jpg
Informasi umum
NSSDC ID 2009-011A
Organisasi NASA
Kontraktor utama Ball Aerospace & Technologies Corp.
Tanggal paluncuran 7 Maret 2009, 03:49:57,465 UTC[1]
Diluncuraké saka Space Launch Complex 17-B
Cape Canaveral Air Force Station
Kendharaan luncur Delta II (7925-10L)
Suwéné misi ≥ 3,5 tahun
(sudah berjalan Cithakan:Untuk tahun bulan hari)
Massa 1.039 kilogram
Tipe orbit Heliosentrik mengikuti Bumi
Dhuwur orbit 1 AU
Periode orbit 372,5 hari
Panjang gelombang 400–865 nm[2]
Diameter 0,95 m
Dhaérah pangumpulan 0,708 m2[3]
Situs web kepler.nasa.gov

Misi Kepler (Kepler Mission) minggunakaké teleskop luar angkasa NASA kang dirancang kanggo nggoleki planet mirip Bumi kang lagi mubengi bintang liyané.[4] Ngorbit Matahari saorané 3,5 tahun, Kepler bakal minggunakaké fotometer luar angkasa kang dikembangaké NASA, supaya bisa terus memonitor kecemerlangan luwih saka 100.000 bintang kang ana ing medan pandang kang tetep ning sapanggon. Dhata kang dikumpulaké saka pengamatan iki bakal ditliti kanggo ndeteksi fluktuasi periodik kang dadi tanda anané planet luar surya kang lagi transit. Jeneng misi iki dijupuk saka jenengé panemu, kanggo ngurmati Johannes Kepler.[5]

Kepler kuwi misi kang ditangani dening Program Discovery NASA kang biayané kagolong murah, lan mung niteni babagan sains. Fasilitas NASA, Ames Research Center yakuwi organisasi rumah saka investigator sains utama lan tanggung jawab ning pengembangan bageyan sistem ning bumi, operasi misi lan analisis dhata sains. Pengembangan misi Kepler dilakoni dening Jet Propulsion Laboratory NASA. Ball Aerospace & Technologies Corp. Tanggung jawab kanggo ngembangaké misi iki, mengembangaké sistem penerbangan Kepler.

Wahana antariksa Kepler diluncuraké nalika tanggal 6 Maret 2009, jam 22:49 wektu neng kana (7 Maret, 03:49 UTC).[6]

Tujuan lan metode[sunting | sunting sumber]

Komponen teleskop Kepler

Tujuan ilmiah Misi Kepler yakuwi kanggo ngeksplorasi struktur lan keragaman sistem keplanetan.[7] Babagan iki dilakoni kanthi cara survei sampel gedhe saka bintang-bintang kanggo ngolihi tujuwan:

  • Nentukaké pira akehé planet kang gedhené saukuran karo bumi lan planet kang luwih gedhe kang ana ning (utawa) sedhak zona layak huni[8] dhata waneka wernané tipe spektrum bintang
  • Nentukaké rentang ukuran lan bentuk orbit planet-planet iki
  • Ngira-ngirakaké akehé planet kang ana ning sistem bintang ganda
  • Nentukaké rentang ukuran orbit, terang, ukuran, massa, lan kerapatan saka planet-planet periodené sekak
  • Ngidentifikasi anggota tambahan nggal sistem keplanetan kang ditemukaké nggunakaké teknik liyané
  • Nentukaké properti bintang-bintang kuwi kang ndadikaké pusat sistem keplanetan

Cathetan[sunting | sunting sumber]

  • Catatan a: Gambar-gambar iku diputer nglawan arah jarum jam kira-kira 130° saka orientasi detektor mring langit.

delengen uga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng kasc
  2. ^ "Kepler Mission: Photometer and Spacecraft". NASA. 2009. http://kepler.nasa.gov/sci/design/spacecraft.html. Retrieved 2009-03-14.
  3. ^ Aperture (lubang masuk cahaya) 0,95 m menghasilkan daerah pengumpul cahaya Pi × (0,95/2)2 = 0,708 m2; Masing-masing 42 buah CCD ukurannya 0,050 m × 0,025 m menghasilkan daerah sensor total 0,0525 m2: [1]
  4. ^ David Koch; Alan Gould (March 2009). "Kepler Mission". NASA. http://www.kepler.arc.nasa.gov/. Retrieved 2009-03-14.
  5. ^ Edna DeVore. "Closing in on Extrasolar Earths", SPACE.com, 9 June 2008. diaksès tanggal 2009-13-14. 
  6. ^ Staff writers. "Nasa launches Earth hunter probe", BBC News, 7 March 2009. diaksès tanggal 2009-03-14. 
  7. ^ David Koch; Alan Gould (March 2009). "Overview of the Kepler Mission". NASA. http://www.kepler.arc.nasa.gov/about. Retrieved 2009-03-14.
  8. ^ Muir, Hazel. "'Goldilocks' planet may be just right for life", New Scientist, 25 April 2007. diaksès tanggal 2009-04-02. 

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Misi_Kepler&oldid=835285"