Borough (New York City): Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1.205 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{Borough di NYC}}
Sedaya borough dipunbentuk ing taun 1898 ngantos konsolidasi, ing wates kota ing wanci punika dipuntetepaken . Borough the Bronx wiwiti menika bagian saking New York County ingkang sakderengipun dipunparingake dening [[Westchester County]], ngantos Bronx County dipunbentuk taun [[1914]]. Borough Queens wiwite namung madeg saking bagian barat Queens County ingkang langkung ageng , ngantos [[Nassau County, New York|Nassau County]] dipunbentuk dening pemberian tanah saking Queens County ingkang nglingkupi tiga kota bagian timur taun [[1899]]. Borough Staten Island secara resmi asmanipun Borough Richmond ngantos asmanipun dipungantos ing taun [[1975]] kangge merefleksiaken sebutanipun ingkang umum ing masyarakat.
Saben-saben borough dipunwakili dening [[Presiden Borough]] lan, kaliyan sanesipun Manhattan, nggadahi sebuah balai borough (fungsinya sami lan menetap ing [[Manhattan Municipal Building]]). Sejak penghapusan [[Dewan Pertimbangan New York City|Dewan Pertimbangan]] taun [[1990]] (amargi [[Dewan Pertimbangan City of New York v. Morris|kepemimpinan]] [[Mahkamah Agung Amerika Serikat|Mahkamah Agung AS]] tahun 1989<ref>[http://www.law.cornell.edu/supct/html/historics/USSC_CR_0489_0688_ZS.html Cornell Law School Supreme Court Collection: Board of Estimate of City of New York v. Morris], [[Cornell Law School]]. Accessed September 11, 2008.</ref>) presiden borough sakpuika nggadahi kekuasaan eksekutif ingkang alit, lan boten wonten mupangatipun legislatif ing salebeting borough. Sebagian ageng kekuasaan eksekutif dipunterapaken dening [[Walikota New York City]], lan mupangati legislatif inggih punika tugas saking anggota [[Dewan New York City]]. Amargi statusipun aruoa county, saben borough ugi nggadahi tiyang [[Jaksa Distrik]] kadasta county sanesipun ing negara bagian New York. Pinten-pinten hakim pengadilan sipil ugi kapilih ing lingkup borough, meski secara umum saged nglayani sedaya kota.

Menu navigasi