Segara: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
5 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
c (r2.7.2+) (bot Menambah: lez:Гьуьл)
 
== Sajarah ==
Seganten, miturut sajarahipun, kawangun 4,4 milyar taun kapengker, wiwitanipun asifat asem sanget, kanthi toya ingkang umob (watawis 100 °C) amargi panasipun [[Bumi]] wekdal semanten. Asemipun toya seganten amargi wekdal punika [[atmosferatmosfér]] Bumi dipun kebaki déning [[karbon dioksida]]. Kaaseman toya punika ingkang nyebabaken inggilipun panggapukan ingkang ngasilaken uyah ingkang andadosaken toya seganten asin sepertoskados ing wekdal punikasapunika. Wekdal semanten, gelombang tsunami asring kadadosan amargi asringipun asteroidastéroid nabrak Bumi. Pasang surut seganten ing wekdal punika ugi bertipe [[mamut]] utawi inggil sanget amargi jarak Bulan ingkang caket sanget sareng Bumi.
 
== Kapurih ugi mirsani ==

Menu navigasi