Gedhung Saté: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
61 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Gedung Sate - backside.jpg|thumb|250 px|Gedhung Satè yen disawang saka mburi]]
 
''Gedhung sate''' dibangun kanthi karakteristik [[ornamen]] ana kaya [[sunduk]] sate ing dhuwure [[bangunan]].<ref name="internet1"/> Gedhung sate kalebu wewangunan kang nduweni [[sejarah]] ing [[kutha]] [[Bandung]].<ref name="internet1"/> Gedhung sate iki kalebu wewangunan kang kuna ing kutha Bandung. Sanjan manggon ing Bandung ananging akeh wong saka kutha liya kang marani gedhung iki sarana kepengin klenceran.<ref name="internet1"/> Gedhung sate kabangun ing [[taun]] [[1920]].<ref name="internet1"/> Gedhung sate dadi ciri utawa [[maskot]] kutha Bandung,Propinsi Propinsi [[Jawa Barat]].<ref name="internet1">{{en}}[http://indahnesia.com/indonesia/BANSAT/gedung_sate.php indahnesia.com](dipununundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
Gedhung Sate dadi identitas utawa [[landmark]] kotakutha Bandung.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.bandung.go.id/?fa=pemerintah.detail&id=344 bandung.go.id](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
 
Nalika jaman pemerintahan[[pamerintahan]] [[kolonial]], Gedhung Sate dikuasai karo [[Gouvernements]] [[Bedrijven]] utawa GB.<ref name="internet1"/> Nalika gedhung sate dibangun kang nyelehake watu kang sepisanan yaiku Johanna Catherina Coops,dheweke putri pambarep Walikota Bandung kang jenenge B. Coops.<ref name="internet1"/> Johanna Catherina iku bojone Petronella Roelofsen. Gedhung sate diresmekake Governor-General in Batavia, J.P. Graaf van Limburg Stirum nalika tanggal 27 Juli 1920.<ref name="internet1"/> Gedhung sate dibangun tim Ir. J. Gerber, arsitek kanthi jeneng ''Technische Universiteit Delft in the Netherlands, Ir. Eh. De Roo dan Ir. G Hendriks, insinyur saka Bandung.<ref name="internet3">{{id}}[http://archipeddy.com/biography/gerber.html archipeddy.com](dipunundhuh tanggal 31 Mei 2011)</ref>
Gedung Sate dibangun ing taun 1920 – 1924 ing Wihelmina Boulevard kang saiki dirani Jalan Diponegoro no.22 Bandung.<ref name="internet2"/>
 
5.483

besutan

Menu navigasi