Aktuator Tenaga Pneumatik: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
14 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: isa → bisa (8), bagian → pérangan (2)
c (→‎top: bentuk -> wujud using AWB)
(éjaan, replaced: isa → bisa (8), bagian → pérangan (2))
* Generator Vakum
 
Aktuator pnèumatik terdiri saka [[Piston]], tabung silinder (silinder), katup lan port. Piston ditutup karo diafragma, utawa sègel sing njaga udara ing ndhuwur tabung (silinder), piston berfungsi kanggo neken udara mlebu diafragma mengisor, gerak ing ngisore piston.<ref name="Aktuator Pneumatik">{{cite web |url=http://en.wikipedia.org/wiki/Pneumatic_actuator |title=Aktuator Pneumatik |accessdate=2013-01-12}}</ref> Aktuator Pneumatik biasané ndhuwèni 1 tempat kanggé lubang udara, isabisa ndhuwur, isabisa ngisor gumantung kabutuhané. katup mbutuhaké sitik tekanan kanggĥ panekanan luwih. saya gedhi piston sing dianggo lan silinderé, saya gedhi uga tenaga (output) kasilé. Nduwèni piston sing gedhi uga apik kanggo tekanan sing luwih gedhi lan udara sing luwih sitik.<ref name="Aktuator Pneumatik"/> tekanan sing nganggo udara sitik waè nalika pistoné gedhi isabisa ngerusak sillinder paralon, mula biasané silinder (tabung) nganggo bahan dasar wesi. 100 kPa tenaga tekanan piston isabisa ngangkat mobil cilik (nganti 1000 lbs / 453,5 Kg) lan iki nganggoné katup pnèumatik cilik. Nanging, nalika tenaga kasilé gedhi lan silinderé cilik, sistem iku isabisa ngerusak silinder.<ref name="Aktuator Pneumatik"/>
 
== Silinder Pnèumatik ==
[[Gambar:Silinder Pneumatik.jpg|300px|jmpl|ka|Silinder Pneumatik]]
silinder pnèumatik isabisa digunakaké dadi aktuator pnèumatik kanggo kasilaké gubahan translasi. pamilihan tipe silinder isabisa dipadhakaké kaliyan dawa langkah sing dikarepaké. bagianpérangan-bagianpérangan utama Silinder Pneumatik ya iku:
* Batangan Silinder
* Piston
* Lubang kanggo saluran mlebu lan metu sistem komprèsi.
lubang kanggo saluran piston iku transmisi daya isabisa dilakoaké. manawa komprèsi lubang sisih tengen luwih dhuwur tinimbang sish kiwa maka piston gubah ning sisih kiwa, padha uga sawaliké.
 
Aktuator jininsing silinder iku biasané dianggo nganggo kompréssor, ing industri robotika, aktuator iki dianggo dèning robot angkat abot, utawa robot prèss, mula silinderé gedhi lan uga tenagané luwih saka 1000 kPa.
352.737

besutan

Menu navigasi