Menyang kontèn

Mion Mukaichi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Mion Mukaichi
Mukaichi ing Taipei, 2019
Jeneng lair向井地 美音
Lair (1998-01-29) 29 Januari 1998 (umur 26)
Prefektur Saitama, Japan
BangsaJepang
Jeneng liyaMīon
Pakaryan
  • Idol
  • penyanyi
  • aktris
Taun aktif2002 (2002) – saiki
AgènMama&Son
Karya kondhangUnfair, Unfair: The Movie, "Tsubasa wa Iranai"
Karir musik
GénreJ-pop
Piranti
  • Vokal
  • Gitar
Mangsa akarya2013 (2013) – saiki
LabèlKing Records
Sing magepokanAKB48

Mion Mukaichi (向井地 美音 Mukaichi Mion?, lair tanggal 29 Januari 1998) yaiku anggota idola Jepang AKB48.[1][2] Dhèwèké dadi anggota tim A AKB48 lan Manajer Umum (総監督 sōkantoku?) Grup AKB48.

Biografi[besut | besut sumber]

Mukaichi lair ing Prefektur Saitama. Dhèwèké main tenis wiwit kelas 1 ing sekolah dhasar nganti kelas 3 ing SMP.[3]

Karièr[besut | besut sumber]

Sadurunge gabung karo grup kasebut, Mukaichi yaiku aktris bocah, diwakili déning agensi bakat Central G.[4] Dhèwèké mandheg ing kelas 5 kanggo konsentrasi ing pasinaon,[3] lan sawise lumebu SMP, dhèwèké diwakili agensi bakat Ii Concept.[5] Dhèwèké wis tampil ing pirang-pirang drama televisi, kayata Unfair, lan film, kayata Unfair: The Movie.

Ing wulan Januari 2013, Mukaichi melu lan lolos audisi generasi ke-15 AKB48, gabung karo grup kasebut dadi anggota trainee.[6]

Ing wulan Februari 2014, sajrone grup Daisokaku Matsuri, Mukaichi diangkat dadi Tim 4.[7] Ing wulan April 2014, Mukaichi kapilih dadi center (pemain utama) lagu "Heavy Rotation", sawise dicalonake dening Yuko Oshima, sing bakal lulus.[8] Dhèwèké uga main ing Sailor Zombi dadi peran tamu ing episode 2.[9]

Mukaichi dipilih kanggo nyanyi singel kaping 38 grup kasebut "Kibouteki Refrain".[10] Iki kaping pisanan minangka salah sawijining anggota sing dipilih.

Mukaichi main ing film Unfair: The End, bagean pungkasan saka seri Unfair, sing dirilis wulan September 2015. Produser Hirotsugu Usui, sing ora ngerti Mukaichi gabung karo AKB48, ujar manawa peran Mukaichi iku penting banget lan sanajan Mukaichi wis mandheg ing industri hiburan, dhèwèké bakal pengin dhèwèké bali kanggo peran iki.[11]

Dhèwèké nampa posisi center ing single kaping 44 "Tsubasa wa Iranai" sing dirilis tanggal 1 Juni 2016.[12] Ing pemilihan umum AKB48 ing taun sing padha, dhèwèké entuk nomer 13 kanthi swara 47.094 lan lumebu senbatsu ing single AKB48 kaping 45.[13]

Ing wulan Juni 2018, dhèwèké entuk posisi nomer 13 ing Senbatsu Sousenkyo lan ngumumake manawa dhèwèké dadi Manajer Umum AKB48 Group sabanjure. Ing wulan Desember, sajrone perayaan ulang taun grup ke-13 ing Teater AKB48, Manajer Umum menika Yui Yokoyama nunjuk Mukaichi minangka penerus dhèwèké lan ujar manawa dhèwèké bakal tetep nuntun dhèwèké nganti dhèwèké siap njupuk posisi kasebut. Mukaichi resmi njupuk posisi Manager Umum tanggal 1 April 2019.[14]

Ing tanggal 21 Januari 2020, kanggo mèngeti ulang taun kaping limalas AKB48, Mukaichi ngluncurake proyek channel YouTube individu AKB48, para anggota bakal nggawe channel YouTube dhewe kanggo nyebutake banding masing-masing menyang masarakat umum, sawise pembatalan acara televisi AKB48 sing wis suwe kaya ngono. minangka AKBingo! lan AKB48 Show![15][16] Channel gabungane karo kanca-kanca AKB48 Nana Okada, Yuiri Murayama, lan Shinobu Mogi, YuuNaaMogiOn Channel (ゆうなぁもぎおんチャンネル?), diluncurake ing dina sing padha.[17]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. 向井地美音のプロフィール (ing basa Jepang). oricon ME inc. Dibukak ing 2016-06-07.
  2. "Archived copy" 向井地美音 (ing basa Jepang). Yahoo Japan Corporation. Diarsip saka sing asli ing 2016-06-17. Dibukak ing 2016-06-07.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)
  3. a b "(AKB的人生論)向井地美音 まずは殻を破らなきゃ" (ing basa Jepang). Asahi Shinbun. 2014-08-15. Diarsip saka sing asli ing 2015-10-23. Dibukak ing 2015-01-03.
  4. "Talent profile" (ing basa Jepang). Central G. Diarsip saka sing asli ing 2009-04-21. Dibukak ing 2015-01-06.
  5. "向井地美音" [Mion Mukaichi] (ing basa Jepang). Japan Music Entertainment. 2009. Diarsip saka sing asli ing 2012-05-02. Dibukak ing 2015-01-06.
  6. 11年目のAKB48、新センター抜擢の向井地美音とは?「アンフェア」子役に大島優子が"後継者"指名…"逸材"がグループの顔に (ing basa Jepang). modelpress. Dibukak ing 2016-06-07.
  7. "峯岸みなみキャプテン2年目/大組閣祭り" (ing basa Jepang). Nikkan Sports. 2014-02-24. Dibukak ing 2015-01-03.
  8. "大島優子、「ヘビロテ」後継者指名 15期生・向井地美音" (ing basa Jepang). Oricon. 2014-04-06. Dibukak ing 2015-01-03.
  9. ""AKB48向井地美音、"巨大オシャレゾンビ"役でドラマ出演" (ing basa Jepang). Natalie. 2014-04-09. Dibukak ing 2015-01-03.
  10. ""渡辺美優紀"無欲"の勝利「最高のプレゼント」" (ing basa Jepang). Natalie. 2014-09-18. Dibukak ing 2015-01-03.
  11. "元子役・現AKBの向井地美音、『アンフェア』新作で美央役を続投". Cinema Today (ing basa Jepang). 27 January 2015. Dibukak ing 27 January 2015.
  12. "This year's 'AKB48 General Elections' to be held in Niigata + Mukaichi Mion announced center for 44th single". tokyohive. 6Theory Media, LLC. Dibukak ing 2016-06-07.
  13. "「AKB48 45thシングル 選抜総選挙」開票結果" (ing basa Jepang). AKB48 Official Blog. 2016-06-18. Dibukak ing 2018-08-20.
  14. "Mukaichi Mion the Soukantoku of AKB48 Group (General Manager)" (ing basa Inggris). Shukan Bunshun. 2019-03-16. Diarsip saka sing asli ing 2019-03-21. Dibukak ing 2019-03-17.
  15. "ツッコミは承知の上? AKB48柏木由紀ら10人がYouTuberデビューの勝算". Asagei Biz-アサ芸ビズ (ing basa Jepang). Dibukak ing 2020-02-20.
  16. Cithakan:Cite Youtube
  17. "AKB向井地・茂木・村山・岡田がYouTuberに、村山「体を張りたい」". MusicVoice (ing basa Jepang). Diarsip saka sing asli ing 2020-01-27. Dibukak ing 2020-02-13.