Milk (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Milk yaiku film biografi lan drama Amérika taun 2008 sing disutradarani dening Gus Van Sant lan digawe dening Dan Jinks lan Bruce Cohen . Naskah film iki ditulis dening Dustin Lance Black . Juru paragane film yaiku Sean Penn, Emile Hirsch, Josh Brolin, Diego Luna lan James Franco .

Film Milk wiwit ditayangke ing San Francisco ing 28 Oktober 2008 [3] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 26 Nopember 2008 kanthi winates lan 30 Januari 2009 sing akeh.[4] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Sean Penn minangka Harvey Milk
  • Emile Hirsch minangka Cleve Jones
  • Josh Brolin minangka Dan Putih
  • Diego Luna minangka Jack Lira
  • James Franco minangka Scott Smith
  • Alison Pill minangka Anne Kronenberg
  • Victor Garber minangka Walikota George Moscone
  • Denis O'Hare minangka Senator John Briggs
  • Joseph Michael Cross minangka Dick Pabich
  • Stephen Spinella minangka Rick Stokes
  • Lucas Grabeel minangka Danny Nicoletta
  • Jeff Koons minangka Art Agnos
  • Kuil Ashlee minangka Dianne Feinstein
  • Wendy Tremont King minangka Carol Ruth Silver
  • Steven Wiig minangka McConnely
  • Kelvin Han Yee minangka Gordon Lau
  • Howard Rosenman minangka David B. Goodstein
  • Ted Jan Roberts minangka Dennis Peron
  • Robert Chimento minangka Phillip Burton
  • Zachary Culbertson minangka Bill Kraus
  • Mark Martinez minangka Sylvester
  • Brent Corrigan minangka operator telepon 3
  • Dave Franco minangka operator telpon 5
  • Anita Bryant minangka awakmu dhewe

Tanggepane Juru Paraga[besut | besut sumber]

Film Milk nampa komentar apik saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film kang nduweni rating 94%, miturut 235 ulasan, kanthi rating rata-rata 8/10.[5] Adhedhasar Metacritic, entuk nilai 84 saka 100, adhedhasar 39 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[6]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Milk entuk $ 31,841,299 ing Amerika Utara lan $ 22.745.285 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 54,586,584, ngluwihibiaya produksi film yaiku $ 20 yuta.[2]

Ing bukaan akhir pekan sing winates, film iki entuk $ 1,453,844, ndadikake peringkat kaping 10 ing box office. Nanging, ing bukaane ahir pekan secara luas, film iki entuk $ 1,481,155, kang dadi urutan 18 ing box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Milk (15)". British Board of Film Classification. January 13, 2009. Dijupuk March 24, 2014. 
  2. a b c d "Milk (2008)". Box Office Mojo. Dijupuk October 12, 2012. 
  3. Cieply, Michael (October 15, 2008). "After 30 Years, a Film Returns to a Harrowing Time in San Francisco". The New York Times. Dijupuk March 22, 2018. 
  4. Simpson, Mark (January 28, 2009). "There's just one problem with Milk: it castrates its hero". The Guardian. Dijupuk March 22, 2018. 
  5. "Milk (2008)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  6. "Milk reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]