Milk (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Milk
250px
Poster film Milk
Disutradarani Gus Van Sant
Diprodhuseri Dan Jinks
Bruce Cohen
Diskénariyoni Dustin Lance Black
Dibintangi Sean Penn
Emile Hirsch
Josh Brolin
Diego Luna
James Franco
Dimusiki Danny Elfman
Sinématografi Harris Savides
Dibesut déning Elliot Graham
Perusahaan
prodhuksi
Axon Films
Groundswell Productions
Jinks/Cohen Company
Dibabar déning Focus Features
Tanggal metu
  • Oktober 28, 2008 (2008-10-28) (San Francisco)
  • Novèmber 26, 2008 (2008-11-26) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Januari 30, 2009 (2009-01-30) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
128 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $20 juta[2]
Kalarisan $54,586,584[2]

Milk yaiku film biografi lan drama Amérika taun 2008 sing disutradarani dening Gus Van Sant lan digawe dening Dan Jinks lan Bruce Cohen . Naskah film iki ditulis dening Dustin Lance Black . Juru paragane film yaiku Sean Penn, Emile Hirsch, Josh Brolin, Diego Luna lan James Franco .

Film Milk wiwit ditayangke ing San Francisco ing 28 Oktober 2008 [3] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 26 Nopember 2008 kanthi winates lan 30 Januari 2009 sing akeh.[4] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Sean Penn minangka Harvey Milk
  • Emile Hirsch minangka Cleve Jones
  • Josh Brolin minangka Dan Putih
  • Diego Luna minangka Jack Lira
  • James Franco minangka Scott Smith
  • Alison Pill minangka Anne Kronenberg
  • Victor Garber minangka Walikota George Moscone
  • Denis O'Hare minangka Senator John Briggs
  • Joseph Michael Cross minangka Dick Pabich
  • Stephen Spinella minangka Rick Stokes
  • Lucas Grabeel minangka Danny Nicoletta
  • Jeff Koons minangka Art Agnos
  • Kuil Ashlee minangka Dianne Feinstein
  • Wendy Tremont King minangka Carol Ruth Silver
  • Steven Wiig minangka McConnely
  • Kelvin Han Yee minangka Gordon Lau
  • Howard Rosenman minangka David B. Goodstein
  • Ted Jan Roberts minangka Dennis Peron
  • Robert Chimento minangka Phillip Burton
  • Zachary Culbertson minangka Bill Kraus
  • Mark Martinez minangka Sylvester
  • Brent Corrigan minangka operator telepon 3
  • Dave Franco minangka operator telpon 5
  • Anita Bryant minangka awakmu dhewe

Tanggepane Juru Paraga[besut | besut sumber]

Film Milk nampa komentar apik saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film kang nduweni rating 94%, miturut 235 ulasan, kanthi rating rata-rata 8/10.[5] Adhedhasar Metacritic, entuk nilai 84 saka 100, adhedhasar 39 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[6]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Milk entuk $ 31,841,299 ing Amerika Utara lan $ 22.745.285 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 54,586,584, ngluwihibiaya produksi film yaiku $ 20 yuta.[2]

Ing bukaan akhir pekan sing winates, film iki entuk $ 1,453,844, ndadikake peringkat kaping 10 ing box office. Nanging, ing bukaane ahir pekan secara luas, film iki entuk $ 1,481,155, kang dadi urutan 18 ing box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Milk (15)". British Board of Film Classification. January 13, 2009. Dijupuk March 24, 2014. 
  2. a b c d "Milk (2008)". Box Office Mojo. Dijupuk October 12, 2012. 
  3. Cieply, Michael (October 15, 2008). "After 30 Years, a Film Returns to a Harrowing Time in San Francisco". The New York Times. Dijupuk March 22, 2018. 
  4. Simpson, Mark (January 28, 2009). "There's just one problem with Milk: it castrates its hero". The Guardian. Dijupuk March 22, 2018. 
  5. "Milk (2008)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  6. "Milk reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]