Michelle Bachelet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bachelet ing 2014

Verónica Michelle Bachelet Jeria (Pangucap cara Spanyol: [βeˈɾonika miˈʃel βaʃeˈle ˈxeɾja]; lair 29 Sèptèmber 1951; umur 70 taun[1]) yaiku pulitikus Cile sing ngejabat minangka Komisioner Dhuwur Perserikatan Bangsa-Bangsa kanggo Hak Asasi Manungsa sawise 2018.[2] Sadurunge, ia uga ngejabat minangka Presidhen Cile saka 2006 nganti 2010 lan 2014 nganti 2018 kanggo Parte Sosialis Cile. Ia menika wadon kapisan sing megang kapresidhenan Cile lan pimpinan wadon kapilih kapisan ing Amerika Kidul.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Certficado de Nacimiento" (PDF). Dirección Nacional del Registro Civil Nacional de la República de Chile. Diarsip (PDF) saka asliné ing 6 February 2021.
  2. "Michelle Bachelet será la nueva Alta Comisionada de la ONU para los Derechos Humanos". Noticias ONU (ing basa Spanyol). 8 August 2018. Diarsip saka asliné ing 24 January 2021. Dibukak ing 8 August 2018.

Wacaan tambahan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Commons and category

Wikisource
Wikisource basa Inggris ndarbeni kaca perkawis