Michel Vorm

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Michel Vorm
MichelVorm.jpg
Vorm ing taun 2007
Katerangan priangga
Jeneng dawa Michel Armand Vorm[1]
Tanggal lair (1983-10-20) 20 Oktober 1983 (umur 35)
Papan lair IJsselstein, Walanda
Dhuwur 1.84 m (6 ft 0 in)[2]
Posisi main Goalkeeper
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 13
Karir nom
JSV Nieuwegein
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2011 Utrecht 136 (0)
2005–2006Den Bosch (loan) 35 (0)
2011–2014 Swansea City 89 (0)
2014– Tottenham Hotspur 10 (0)
Tim nasional
2008– Walanda 15 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 5 April 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 12 July 2014

Michel Armand Vorm (Pocapan ing basa Walanda: [ˈmiʃɛl ˈvɔrm]; lair 20 Oktober 1983) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Walanda ingkang main ing posisi kiper ing Liga Primér Inggris kanggé klub Tottenham Hotspur lan Tim Nasional Bal-balan Walanda.[3] Vorm miwiti karir profèsionalipun ing tim FC Utrecht ing taun 2005, nelasaken mangsa kapisananipun kanthi status dipunampil déning klub FC Den Bosch.[4] Piyambakipun dipuntransfer dhateng Swansea City ing taun 2011, main tigang mangsa ing Liga Utama lan menangaken final Piala Liga 2013.[4] Vorm nggabung kaliyan Tottenham kanthi regi transfer 3,5 yuta éuro ing taun 2014.[4]

Vorm mlebet Tim Nasional Bal-balan Walanda wiwit taun 2009, Vorm dipunlebetaken dhateng skuad Walanda kanggé kalih pertandhingan Piala Donya, Euro 2012, minangka cadhangan ing tigang turnamèn wau.[4]

Karir klub[besut | besut sumber]

FC Utrecht[besut | besut sumber]

Lair ing IJsselstein ibu saking walanda lan bapak saking Suriname,[5] Vorm miwiti karir ing FC Utrecht. Kanggé nambah pangalaman, Vorm nelasaken mangsa 2005-2006 kanthi status ampilan FC Den Bosch. Piyambakipun miwiti debut tanggal 12 Agustus 2005 mengsah FC Emmen, nindakaken 35 pertandhingan ing mangsa kapisan.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "2014 FIFA World Cup Brazil: List of Players" (PDF). FIFA. 11 June 2014. k. 25. Dijupuk 13 January 2018. 
  2. "Tottenham Hotspur Player Profile – Michel Vorm". Tottenham Hotspur official website. Tottenham Hotspur F.C. 2016. Dijupuk 13 January 2018. 
  3. PROFIL Tim Liga Primer Inggris: Swansea City(dipunundhuh tanggal 13 Januari 2018)
  4. a b c d Michel Vorm – Tottenham(dipunundhuh tanggal 13 Januari 2018)
  5. "'I love this type of game, no matter how intense it is,' says Swansea's Michel Vorm ahead of derby against Cardiff". The Daily Telegraph. Dijupuk 13 January 2018.