Mi siam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mee siam
Barkas:MeeSiam.jpg
A plate of mee siam with egg and sambal
JinisNoodle
AjanganLunch and dinner
Panggonan asalMaritime Southeast Asia
Olah-olahan nasional gegayutanMalaysia, Singapore
Woworan pokokRice noodles (vermicelli), light gravy
Buku masakan: Mee siam  Médhia: Mee siam

Mee siam sing diwaca "Mi Siam", ing basa Melayu ya kuwi panganan saka mihun beras tipis, sing asalé saka Maritim Asia Tenggara. Olahan iki misuwur ing Singapura lan Malaysia Panganan iki dipitayani asale saka padunung Melayu utawa Peranakan . Minangka jeneng adhaptasi utawa dicocogaké saka rasa Thailand.

Ing Singapura, iki disuguhaké karo duduh sing pedhes, legi lan asem. Duduh digawé saka rêmpah pedhes tempel, empuk lan taucheo (kacang asin). Mi siam racaké dihiasi nganggo endhog, brambang, kacang, loncang, lan jeruk nipis. Ing Malaysia versi "garing" umumé ditemokaké, sing ateges nggorèng mi sing digoreng nganggo bahan sing padha karo jinis Singapura. [1]

Mi siam karo endhog godhog

Ing Thailand pasugatan sing padha banget ditepungi minangka mi kathi (mi karo santen klapa), sajian mi sing misuwur dipangan minangka nedha awan ing Wilayah Tengah. Iki digawé kanthi ngosèng mihun karo saos kenthel lan pedhes sing ana rasa kaya Mi Siam. Saos kasebut digawé saka santen klapa, dicampur karo daging babi, urang, sambel kacang sing kuat, kacang kedelé, kacang brol, thokolan, bawang,. Disuguhaké karo omelet endhog tipis, thokolan seger, bawang putih seger lan kembang gedhang.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. "Mee Siam (Spicy Rice Vermicelli) Recipe - Easy Delicious Recipes". 30 December 2008. Dibukak ing 9 June 2016.