Mi bancir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mi bancir mawa endhog bèbèk

Mi bancir iku olah-olahan mi wong Banjar saka Kalimantan Kidul. Mi iki ingaran mi bancir amarga anggoné nyawisaké ora garing lan ora akèh duduhé, utawa nyemek, lan winuwuhan iwak pitik kampung, endhog bèbèk (basa Banjar: itik) tambak, lan jeruk kuit kang kas Kalimantan Kidul. Olah-olahan iki dadi kondhang ing sanjabaning Kalimantan Kidul, mligi amarga rékadayané Agus Sasirangan kang minangka runner up Masterchef Indonesia mangsa kapisan.[1] Mi bancir kang duduhé akèh aran mi banjir.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Agus Sasirangan Andalkan Mie Bancir Khas Banjar". Banjarmasin Post (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-05-14.