Mendhung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Langit mendung ing Jawa Tengah

Mendhung, adhedhasar definisi Organisasi Meteorologi Sedunia, yaiku kondisi cuaca sing awan nutupi paling ora 95% saka langit. [1] Total tutupan awan ora bisa dilebokake ing kategori mendhung amarga fenomena iki uga bisa kedadeyan ing swasana pedhut. [2] Awan mendhung bisa putih utawa ireng, nanging tembung mendhung biasane nuduhake awan peteng. [3] Ing sawetara kasus, kita ora bisa ndeleng garis maya amarga kabeh wilayah langit ditutupi dening siji jinis awan, contone stratus . Ing kasus iki kabeh langit bakal katon putih kusam.

Mendhung ing sawah

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Aerodrome Weather Report" (PDF). World Meteorological Organization. Diarsip saka sing asli (pdf) ing 24 February 2012. Dibukak ing 30 August 2016.
  2. "Overcast". American Meteorological Society. Dibukak ing 30 August 2016.
  3. Oxford English Dictionary, 3rd ed. (website), s.v. “overcast," 2a and 2b. http://www.oed.com/view/Entry/134377#eid32922408 (Accessed September 7, 2016).