Mega antarlintang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mega antarlintang iku jeneng umum sing diwènèhaké kanggo akumulasi gas, plasma lan lebu ing sajeroning sawijining galaksi. Mega antarlintang iku laladan sing kerapetané sadhuwuré rata-rata kerapetan medhium antarlintang. Gumantung ing kerapetan, ukuran lan suhu, hidrogen sing ana ing sanjeroné bisa awujud nétral (laladan H I), kaionisasi (laladan H II) ing wangun plasma, utawa molekul (mega molekul). Mega nétral lan sing kaionisasi sok-sok diarani mega sing kasebar (difus), sauntara mega molekul sok-sok ngrujuk ing mega-mega kanthi kerapetan dhuwur.