Me Before You (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Me Before You is a 2016 American-British[1] romantic drama filem directed by Thea Sharrock and adapted by Jojo Moyes from her 2012 novèl of the same name. The filem stars Emilia Clarke, Sam Claflin, Jenna Coleman, Charles Dance, Matthew Lewis, Ben Lloyd-Hughes and Janet McTeer. The filem was released on June 3, 2016 in the United States, received mixed to average reviews and has grossed over $194 million worldwide.[2][3]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Emilia Clarke minangka Louisa "Lou" Clark[4]
  • Sam Claflin minangka William "Will" Traynor[4]
  • Janet McTeer minangka Camilla Traynor[5]
  • Charles Dance minangka Steven Traynor[6]
  • Brendan Coyle minangka Bernard Clark[7]
  • Jenna Coleman minangka Katrina Clark[6]
  • Matthew Lewis minangka Patrick[7]
  • Ben Lloyd-Hughes[7] minangka Rupert Freshwell
  • Vanessa Kirby minangka Alicia Dewar[7]
  • Steve Peacocke minangka Nathan[8]
  • Samantha Spiro[7] minangka Josie Clark
  • Joanna Lumley[9] minangka Mary Rawlinson

Filming[besut | besut sumber]

Panjupukan gambar mligi iku diwiwiti ing wulan April taun 2015, lan dipungkasi tanggal 26 Juni taun 2015.[10][11] Filem iki jupuk latar ana ing Pembroke, Wales, lan Majorca, Spain, uga ing Mauritius.[12]

Gebyagan[besut | besut sumber]

Ing wulan Juli taun 2014, iku diumumaké yèn filem iki bakal digebyakaké ing tanggal 21 Agustus taun 2015.[13] Ing wulan Mèi taun 2015, tanggal gebyagan filem iki dipindah ing tanggal 3 Juni taun 2016.[14] Ing wulan Novèmber taun 2015, Tanggal gebyagan filem iki diowahi manèh dadi tanggal 4 Maret taun 2016,[15] sadurungé ditunda manèh ing wulan Januari taun 2016, lan digebyakaké ing tanggal 3 Juni taun 2016.[16]

Pakurmatan[besut | besut sumber]

pakurmatan Kategori Panampa Kasil
Rujukan
Teen Choice Awards Choice Movie: Liplock Emilia Clarke & Sam Claflin [17]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Gant, Charles (May 24, 2016).
  2. "Me Before You (2016)".
  3. "Me Before You reviews".
  4. a b Fleming, Mike (2014-09-02).
  5. Ford, Rebecca (2015-04-09).
  6. a b Fleming, Mike (2015-04-02).
  7. a b c d e Ford, Rebecca.
  8. Justin Kroll (2015-03-24).
  9. Sarah Doran (2016-03-29).
  10. Jocelyn McClurg (2015-02-26).
  11. "On the Set for 6/29/15: Justin Lin Rolls Cameras on 'Star Trek Beyond', Emilia Clarke Wraps 'Me Before You'".
  12. Thorpe, Vanessa (22 May 2016).
  13. "WB Dates 'Me Before You' For August 2015".
  14. Busch, Anita (2015-05-14).
  15. Anthony D'Alessandro.
  16. Anthony D'Alessandro (2016-01-15).
  17. Vulpo, Mike (May 24, 2016).