Emilia Clarke

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Emilia Isabelle Euphemia Rose Clarke[1] (lair ing tanggal 23 Oktober taun 1986,[2] utawa 1 Mèi taun 1987[3][4]) ya iku paraga wédok saka Inggris. Dhèwèké misuwur gara-gara dadi paraga Daenerys Targaryen ing sèri Game of Thrones saka HBO , saka sèri iku dhèwèké nampa telung nominasi ing Emmy Award kanggo Outstanding Supporting Actress in a Drama Series ing taun 2013, 2015 lan 2016. Clarke miwiti debut pisanan ing Broadway ya iku ing produksi filem Breakfast at Tiffany's minangka paraga Holly Golightly ing wulan Maret atun 2013. Ing taun 2015, dhèwèké minangka paraga Sarah Connor ana ing filem Terminator Genisys lan ing taun 2016 dhèwèké dadi paraga ing filem romance filem Me Before You. Ing taun 2015, Emilia Clarke dinobataké déning Esquire minangka wong wédok paling séksi  salawasé.[5]

waktu nom[besut | besut sumber]

Clarke iku lair ana ing kutha London, lan gedhé ana ing  Berkshire.[6][7][8] Bapaké Clarke makarya dadi sound engineer ing biyoskup.[9] Dhèwèké duwé adi lanang.[10] Clarke tertarik ing akting wiwit umur telung taun sawisé ndelok musikal Show Boat sing panggonan bapaké makarya.[6] Clarke sekolah ana ing Rye St Antony School lan ing St Edward's School, Oxford.[11] Clarke ketampa ing Drama Centre London, lan lulus ing taun 2009.[12]

Urip pribadi[besut | besut sumber]

Ing Oktober taun 2015, Clarke manggon ana ing Hampstead, London.[13]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Walker, Danny (26 April 2016). "Game of Thrones Stars Earnings Revealed and Brit Emilia Clarke is Doing Well". Daily Mirror. Dijupuk 29 April 2016. 
  2. Clarke, Emilia (20 May 2016). "@LANNISTERSPRIDE [my lucky number is] 23!! Ironically enough because it's my birthday.". Me Before You verified Twitter page. Diarsip saka asliné ing 17 July 2016. Dijupuk 17 July 2016. 
  3. "Emilia Clarke Biography: Actress (1987–)". Biography.com (FYI / A&E Networks). Diarsip saka asliné ing 5 October 2015. Dijupuk 17 July 2016. 
  4. "Emilia Clarke". TVGuide.com. Diarsip saka asliné ing 6 September 2015. Dijupuk 17 July 2016. 
  5. "The Gorgeous Balance of Emilia Clarke, Sexiest Woman Alive 2015". Esquire. 13 October 2015. Dijupuk 2 November 2015. 
  6. a b "Game of Thrones star Emilia Clarke: I feel just like Khaleesi in real life". Now. Dijupuk 10 July 2015. 
  7. "Emilia Clarke Celebrates 28th Birthday on 'Game of Thrones' Set – See Epic Cake!". tooFab. Dijupuk 10 July 2015. 
  8. "Actor Bio: Emilia Clarke". Game of Thrones: Cast and Crew. HBO. Dijupuk 21 April 2011. 
  9. "In Vogue: Emilia Clarke". Vogue. 15 June 2015. Dijupuk 2 November 2015. 
  10. "Emilia Clarke Interview". 27 October 2013. Dijupuk 30 December 2015. 
  11. "OSE to star in new HBO drama". St Edward's School. 14 February 2011. 
  12. "Spotlight: Emilia Clarke". Spotlight. Dijupuk 27 September 2011. 
  13. Markovitz, Benjamin (13 October 2015). "The Gorgeous Balance of Emilia Clarke, Sexiest Woman Alive 2015". Esquire. Dijupuk 15 October 2015.