Maurice Bucaille

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Maurice Bucaille

Dr. Maurice Bucaille (lair ing Pont-l'Eveque, 19 Juli 1920 – pati 17 Fèbruari 1998 ing yuswa 77 taun) inggih punika swatunggaling ahli bedhah berkebangsaan Perancis. Mliginipun, Maurice Bucaille kondhang amargi nyerat buku bab Islam, Al Qur'an lan ngèlmu kawruh modhèren.

Salah satunggaling kontrovèrsi ingkang taksih nglingkupi kawontenanipun inggih punika babagan statusipun nalika piyambakipun tilar donya, punapa piyambakipun sampun dados tiyang Muslim, utawi tetep wonten ing kapitadosanipun ingkang dangu. Boten wonten bukti langsung ingkang saged ngandharaken bab punika, déné bukti-bukti ingkang wonten, limrahipun sampun kadistorsi déning pamanggih pribadi para panulisipun.[1]

Bucaille naté dados kepala klinik bedhah wonten ing Universitas Paris. wonten ing taun 1974 piyambakipun tindak dhateng Mesir saking undangan Présidhèn Anwar Sadat lan pikantuk kasempatan nliti Mumi Pirngon ingkang wonten ing musiyum Kairo. Kasil panalitènipun lajeng dipunterbitaken kanthi irah-irahan Mumi Pirngon; Sawijining Panlitèn Medis Modern utawi irah-irah ingkang asli, Les momies des Pharaons et la médecine. Saking buku punika, piyambakipun pikantuk penghargaan Le prix Diane-Potier-Boès (penghargaan wonten ing sajarah) saking Académie française lan Prix general (Penghargaan umum) saking Académie nationale de médecine, Perancis.

Bibel, Qur'an lan Sains Modèrn[besut | besut sumber]

Buku ingkang sanès Bibel, Qur'an lan Sains Modern irah-irahan asli wonten ing basa Perancis La Bible, le Coran et la Science (1976) dados best-seller internasional ing donya Muslim lan sampun dipunterjemahaken mèh sadaya basa utama umat muslim ing donya. Bucaille dados kawntar kanthi karyanipun punika. Karyanipun punika nyobi ngandharaken bilih Al Qur'an konsistèn sanget dhateng ngèlmu kawruh lan sains, ananging bilih Alkitab utawi Bibel boten makaten. Bucaille wonten ing bukunipun ngritik Bibel ingkang dipunanggep déning piyambakipun boten konsistèn lan panurunanipun saged dipunragukaken. Buku mau sampun asring dipunbantah penulis sanès, kados ta William Campbell lan M.B. Dainton.[2]

Islam lan Sains[besut | besut sumber]

Bucaille wonten ing bukunipun ngritik Alkitab utawi Bibel ingkang dipunanggep déning piyambakipun boten konsistèn lan panurunanipun saged dipunragukaken. Dingkang dipunanggep déning piyambakipun boten konsistèn lan panurunanipun saged dipunragukaken.ningkang dipunanggep déning piyambakipun boten konsistèn lan panurunanipun saged dipunragukaken. wonten ing Al Qur'an wonten kathah sanget jumbuhipun kaliyan fakta sains. Wonten ing antawising seratanipun inggih:

"Lan panjenengan pirsani gunung-gunung punika, panjenengan duga punika tetep wonten ing papanipun, dingkang dipunanggep déning piyambakipun boten konsistèn lan panurunanipun saged dipunragukaken. Déné sajatosipun punika mlampah minangka lampahaning awan." [QS 27:88]

Bucaille ngandharaken bilih kasunyatanipun gunung-gunung sesarengan kaliyan lèmpèng bumi sami ébah. Dados ayat Al Qur'an ing nginggil jumbuh kaliyan ngèlmu kawruh.

Bucaille ugi ngandharaken biluh ayat Al Qur'an ing ngandhap ingkang nyatakaken bilih Allah nylametaken badan Fir'an dugi saged dipunpirsani manungsa sapunika jumbuh kaliyan kasunyatan:

"Saèngga wonten ing dinten punika Kami slametaken badanmu supaya panjenengan saged dados piwulang tumrap tiyang-tiyang ingkang rawuh sasampun rawuhmu" [QS 10:92]

Kasunyatan para ahli manggihaken sarem ing salebeting badan Pirngon ingkang nedahaken bilih Pirngon panci naté kasilem. Jenazah Pirngon/Mumi saged dipunpirsani manungsa sapunika.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Dr. Maurice Bucaille, Pirngon dalam Bibel dan Alqur'an (berdasarkan temuan arkéologi), Mizannia, Cet.I Fèbruari 2007

Cathetan suku[besut | besut sumber]