Matzah brei

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Matzah brei

Matzah brei ( Yiddish  ; basa Ibrani: מצה בריי‎ , matzah brei, utawaמצה מטוגנת matzah metugenet, secara harfiah, "matzah goreng"), dieja matzah Brie utawa matzo brei, yaiku salah sawijiningsajian saka Ashkenazi Yahudi asal digawe saka matzah goreng karo endhog . Umume dipangan minangka panganan sarapan nalika preinan Yahudi Paskah .