Matzo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Matzo
Machine-made Shmura Matzo.jpg
Machine-made matzot from Jerusalem
Jeneng liyanéMatzah, matza
JinisRoti rata
Panggonan asalIsrael
Buku masakan: Matzo  Médhia: Matzo

Matzo, matzah, utawa matza (Yiddish: מצה‎, matsoh, basa Ibrani: מַצָּהmatsa ; matzot jamak; matzos saka dialek Yahudi Ashkenazi) minangka salah sawijining olahan jinis roti ragi tanpa ragi sing kalebu bagean saka masakan Yahudi lan dadi unsur integral ing festival Paskah, sajrone chametz ( ragi lan limang biji sing, miturut Hukum Yahudi, bisa diragi) dilarang.