Mas riha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mas riha
Mas riha Maldives.jpg
Bowl of mas riha
JinisCurry
Panggonan asalMaldives
Tlatah utawa prajaSouth Asia
Hawa ajanganHot with steamed rice or chapati[1]
Woworan pokokTuna
Buku masakan: Mas riha  Médhia: Mas riha

Mas riha minangka kari iwak saka masakan Maladewa . [2]

Mas riha umume dipangan nganggo nasi putih dikukus, nanging yen dipangan sarapan disuguhi roti lapis roshi lan dipangan bareng teh panas.

Preparasi[besut | besut sumber]

Kari iki biasane dimasak nganggo tuna sing seger, biasane kaṇḍumas ( tuna skipjack ), nanging uga kanneli ( tuna kuning kuning ) utawa laṭṭi ( tunik cilik ). Iwak kasebut dicincang lan dimasak bareng ing geni sing asor karo campuran bawang goreng lan rempah-rempah sing ditambahake banyu. Kari kari kari mung sawetara lan santen ditambah nalika pungkasan proses masak.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Xavier Romero-Frias, The Maldive Islanders, A Study of the Popular Culture of an Ancient Ocean Kingdom, Barcelona 1999, ISBN 84-7254-801-5
  2. Tom Masters. Maldives. Lonely Planet, 2006. ISBN 1-74059-977-2, ISBN 978-1-74059-977-1. Pg 84