Mario Marcella

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mario Marcella

Mario Marcella iku gitaris ing salah sawijining band kondhang ing Indonésia, Kotak.[1] Dhèwèké ya iku priya kang dadi anggota Kotak kang paling konsisten.[1]

Kabukti nalika dhèwèké dadi pemenang ing ajang Dream Band, Cella lan Posan (drummer) setya dadi anggota Kotak sanajan anggota sekabehané wis tau diowah-ubah nganti saiki. Dhèwèké isih setya karo Kotak bebarengan karo Cella, Posan, Tantri, lan Chua.[1]

Cella dhéwé iku dadi pujaan para fansé ora mung amaraga skill/tèhnik gitar kang punjul nanging uga amarga duwé kaprigelan kanggo ngolah sound gitaré.[1] Cella misuwur dadi pribadi kang kalem lan ora patiya akèh ngomong.[1]

Nanging, ana kabar kang ora énak babagan dhèwèké nalika ing tengahan sasi Agustus 2010. Dhèwèké éntuk masalah amarga ana kadadéan kroyokan bebarengan karo Lucky Perdana marang Sony Prakoso, personil saka band Bevlyen.[1] Motif Cella nalika iku mung mèlu-mèlu ngeroyok Sony. Pungkasané kaungkap amarga nganti punkasane sasi Agustus kasus iki isih dipriksa déning pihak kang berwajib.[1]

Tanggal 8 September 2010, Cella resmi didadekaké tersangka babagan kasus kroyokan marang Sony Prakoso, bebarengan karo Lucky Perdana.[1][2] Anané saksi, ya iku 5 wong nggawé para pihak berwajib ngrasa cukup kanggo nangkap Cella, kang kuduné nglakoni pemeriksaan, sakaliyan konfrontir karo para wong kang ana gayutané.[1][2]

Nanging, babagan masalah kroyokan mau iku, dhèwèké ora bakal ngomong amarga dhèwèké ngrasa masalah mau ora wigati lan bisa gawé grup musik kang diurusi déning dhèwèké bisa kagubet masalah.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i biografi Cella Kotak dipununduh tanggal 18 September 2011
  2. a b c berita Cella Kotak dipununduh tanggal 18 September 2011