Mario Götze

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mario Götze
Mario Goetze Training FC Bayern München-2.jpg
Mario Götze ing FC Bayern München rikala 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mario Götze[1]
Tanggal lair (1992-06-03) 3 Juni 1992 (umur 25)[1]
Papan lair Memmingen, Jerman
Dhuwur 1.76 m (5 ft 9 in)[2]
Posisi main Pamain tengah panyerang[3]
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 10
Karir nom
1995–1998 SC Ronsberg
1998–2001 FC Eintracht Hombruch
2001–2009 Borussia Dortmund
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2013 Borussia Dortmund 83 (22)
2013–2016 Bayern München 73 (22)
2016– Borussia Dortmund 0 (0)
Tim nasioanl
2007 Jerman U15 2 (0)
2007–2008 Jerman U16 8 (3)
2008–2009 Jerman U17 13 (5)
2009 Jerman U21 2 (0)
2010– Jerman 57 (17)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21:56, 14 Mèi 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 12:30, 1 Sèptèmber 2016 (UTC)

Mario Götze iku pemain bal-balan profèsional sing lair ndhik Memmingen, Jerman tanggal 3 juni 1992.[4]

Wektu piyambaké pindah ana ing FC Bayern München, pendukungé Borussia Dortmund mènèhi kritik amargo piyambaké dianggep luwih mentingné duit lan akhiré lunga ana ing tim sing stadioné Allianz Arena iku.[5]

Ndèk musim 2016 iki piyambaké mbalik manéh ana ing Borussia Dortmund.[6]

Karir[besut | besut sumber]

2009-2013 Borussia Dortmund[4]

2013-2016 FC Bayern München[4]

2010-Saiki Jerman[4]

2016-Saiki Borussia Dortmund[4]

Juwara[besut | besut sumber]

Juwara Piala Dunia karo Jerman taun 2014[4]

Juwara Club World Cup karo FC Bayern München taun 2013[4]

Juwara Bundesliga Jerman karo FC Bayern München taun 2014, 2015, lan 2016[4]

Juwara Bundesliga Jerman karo Borussia Dortmund taun 2011 lan 2012[4]

Juwara European Super Cup FC Bayern München taun 2014[4]

Juwara DFB Pokal karo FC Bayern München taun 2014 lan 2016[4]

Juwara DFB Pokal karo Borussia Dortmund taun 2012[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "FIFA Club World Cup Morocco 2013: List of Players" (PDF). FIFA. 7 December 2013. k. 5. Dijupuk 7 December 2013. 
  2. ^ "Bayern Profile Mario Götze". FC Bayern. Dijupuk 22 May 2014. 
  3. ^ "Mario Götze". FC Bayern Munich. Dijupuk 8 February 2015. 
  4. ^ a b c d e f g h i j k l "Mario Götze". www.eurosport.com. Dijupuk 30 August 2016. 
  5. ^ "Kisah Sedih Mario Goetze di Piala Super Jerman". www.panditfootball.com. Dijupuk 31 August 2016. 
  6. ^ "Memetakan Persaingan Bundesliga Musim 2016/2017". www.fandom.id. Dijupuk 31 August 2016.