Menyang kontèn

Margarita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Margarita
IBA official cocktail
JinisCocktail
Alkohol utama miturut volume
SuguhanOn the rocks; poured over ice
Garnish standarSalt on the rim (optional)
Gelas omben-omben standar
Margarita glass
IBA specified
ingredientsCithakan:Dagger
  • 5 cL (10 parts) tequila
  • 2 cL (4 parts) triple sec
  • 1.5 cL (3 parts) lime juice
Cara nyiapakePour all ingredients into shaker with ice. Shake well and strain into cocktail glass rimmed with salt.
Cithakan:Dagger Cithakan:IBA recipe

Margarita minangka salah sawijining jinis koktail sing kalebu tequila, liqueur oranye, lan jus jeruk nipis asring disajikake nganggo uyah ing pinggir gelas. Minuman kasebut disedhiyakake karo es (ing watu), dicampur karo es (margarita beku), utawa tanpa es (langsung munggah). Sanajan wis bisa ditampa margarita kanthi macem-macem jinis kaca, wiwit saka gelas koktail lan anggur nganti gelas pint lan malah schooner gedhe, minuman kasebut biasane disedhiyakake ing gelas margarita eponim, varian koktail gelas utawa sampanye coupe .

Margaritas duwe macem-macem rasa lan warna.

Referensi[besut | besut sumber]