Marcel Proust

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Marcel Proust iku Juru roman lan Esais

Marcel Proust ya iku sastrawan sing lair ndhik Auteuil Perancis tanggal 10 juli 1871 lan séda tanggal 18 November 1922 ndhik Paris Perancis. Proust iku anaké Adrien Proust dokter sing kacitra lan keturanan Perancis. Anadéné ibuné Jeanne née Weil saka kulawarga Yahudi sing sugih.[1] sadungunipun masa studiné Proust éntuk prabawa teko Henri Bergson.[2] Novèl Proust sing paling kawentar ya iku Remembrance of Things Past sing sifaté Otobiografis 1913-1927.[2] Novèl iku nyeritakaken ana déné pengalamané manungsa iku dudu narasi kronologis nanging kasadaran ingatan.[2] Tradisi Proust uga duwé prabawa ndhik karya-karyané Patrick Modiano.[3]

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • 1896 Les plaisirs et les jours
  • 1904 La Bible D'Amiens; pertalan dari The Bible of Amiens karya Ruskin.
  • 1906 Sésame et les lys; pertalan dari Sesame and Lilies karya Ruskin.
  • 1913-1927 À la recherche du temps perdu ("Mencari Waktu Yang Hilang")
    • Du côté de chez Swann, 1913
    • À l'ombre des jeunes filles en fleurs, 1919
    • Le Côté de Guermantes, 1920/21
    • Sodome et Gomorrhe, 1921/22
    • La Prisonnière, 1923
    • La Fugitive, Albertine disparue, 1925
    • Le Temps retrouvé, 1927
  • 1919 Pastiches et mélanges
  • 1954 Contre Sainte-Beuve
  • 1954 Jean Santeuil (tidak diselesaikan)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Marcel Proust French Writer". www.britannica.com. Dijupuk 10 August 2016. 
  2. ^ a b c Bryan Magee (2008). The Story of philosophy. Yogyakarta: Kanisius. k. 215. ISBN 978-979-21-1214-6. 
  3. ^ "Kisah Fantasi + Spekulasi Filsafat = Jorge Luis Borges". www.ekakurniawan.com. Dijupuk 10 August 2016.