Marc Abélès

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Marc Abélès ya iku tokoh antropolog pulitik kalahiran taun 1950 ing Paris, Prancis. Abélès mandang yén bebrayan tradhisional lan modern iku padha[1]. Dhéwéké ana spésialisasi kajian ing hubungan natra pulitik lan ruang. Nalika pertengahan taun 1970, Abélès mimpin penlitian lapangan ing sawiji bebrayan ing kidul Étiopia. Abélès nliti bab organisasi spasial (spatial organization) désa ya iku patemon kanggo nemtuaké keputusan kang ana kaitané karo ritual. Panggonan kanggo patemon iku ing watu kang paling duwur ing Ochollo. Panlitian Abélè sebanjuré ya iku prakara pulitik ing Burgundi. Dhéwéke nyampuraké (kombinasi) karo studi arsip awit abad pertengahan abad 19. Ing kontéks local, kakuwasan sering diwariské sarana trah dinasti keluwarga. Aran keluwarga ngejamin kekuwasan iku. Abélès uga karena ing bab globalisasi gerakan lingkungan. Pendhidhikan Abélès oléh saka École Normale Supérieure, Paris taun 1986-1973. Gelar Ph.Dné saka École des Hautes Études en Scinese Sociales, Paris taun 1976. Karya-karyané ya iku Le Lieu du politique (The Place of the Political) taun 1983 lan Anthropologie de l’état (Antropologi Negara) taun 1990[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Amit, Vered (ed.) (2004). BIOGRAPHICAL DICTIONARY OF SOCIAL AND CULTURAL ANTHROPOLOGY. London: Routledge. k. 1. ISBN 0-203-64459-X. 
  2. "Marc Abélès". Marc Abélès: Biographie.