Mara tuwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
temanten lan Mara tuwa

Wong tuwa mara tuwa yaiku wong sing duwe afinitas legal karo wong liya kanthi dadi wong tuwa saka pasangane liyane . Akeh budaya lan sistem hukum sing nemtokake tugas lan tanggung jawab marang wong sing ana gandhengane karo hubungan iki. Wong dadi mantu utawa mantu kanggo wong tuwa garwa, sing uga dadi wong tuwa saka ipar lan ipar (yen ana) sing sedulur pasangan bojo (beda karo pasangan bojo). Bareng anggota klompok afinitas kulawarga iki diarani mertua . [1]

Bapak mertua[besut | besut sumber]

Bapak mertua yaiku bapakne garwa. [2] Kaloro wong lanang sing dadi mertua karo putra-putrine bisa uga diarani mertua, utawa, yen ana putu, simbah kakung .

Ibu mertua[besut | besut sumber]

Ibu mertua yaiku ibune pasangane wong liya. [3] Kaloro wanita sing dadi ibu mertua karo bocah liyane bisa uga diarani ibu mertua, utawa, yen ana putu, simbah kakung .

Ing komedi lan budaya populer, ibu mertua stereotipe minangka bossy, nosy, sombong lan umume ora nyenengake. Dheweke asring digambarake minangka bane bojo lanang, sing wis omah-omah karo putrine ibu mertua. Lelucon ibu mertua minangka guyonan sing nggawe karakter ibu mertua sing njijiki.Sawetara basa Aborigin Australia nggunakake wicara ngindhari, sing diarani "basa ibu mertua", sub-basa khusus sing digunakake nalika ngrungokake jarak kerabat sing tabu, umume ibu mertua.


Suite ibu mertua uga kalebu jinis omah, biasane akomodasi tamu ing omah kulawarga sing bisa digunakake kanggo anggota kulawarga gedhe.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "in-law". Merriam-Webster. Dibukak ing 12 September 2014.
  2. "father-in-law". Merriam-Webster. Dibukak ing 12 September 2014.
  3. "mother-in-law". Merriam-Webster. Dibukak ing 12 September 2014.