Maqluba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Maqluba
Makluba.JPG
Jeneng liyanéMaaluba, magluba, maqlouba, Maqlooba
AjanganMeal
Panggonan asalLevant
Tlatah utawa prajaMiddle East
Hawa ajanganHot
Woworan pokokMeat, rice, and vegetables (tomato, cauliflower, potato, eggplant)
Buku masakan: Maqluba  Médhia: Maqluba

Maqluba utawa Maqlooba ( Arab: مقلوبة‎‎ ) yaiku olah-olahan Siria tradisional, Irak,[1] Lebanese,[2] Palestina,[3][4][5][6] lan Jordanian [7][8] disajekake ing saindenging Levant . Kesusun saka janganan, d

daging, janganuran goreng sing dilebokake ing pot sing diluncurake naliksajekakesake, mula jenenge maqluba,[9] sing nerjemahkan secara barès minangkkuwalikik.angananing kasebana ur pirang-pirang abad lan ditemokake ing Kitab al-Tabikh, koleksi resep-resep abad kaping 13.[10]

Bahan[besut | besut sumber]

Maqluba bisa kalebu macem-macem janganan, kaya ta tomat goreng, kenthang, kembang kol, lan terong, sing ditambah pitik utawa wedhus.[11] Sing paling umum yaiku kembang kol lan terong. Kabeh bahan kasebut dilebokake ing rengkot ing lapisan, saengga yen panci kasebut diwalik kanggo dicepakake, sajian katon kaya kuwe lapis.[3][9]

Maqluba biasane dihiasi karo kacang pinus lan rajangan seger parsley.[12] Kadhangkala disuguhake salad lan yoghurt seger, lan asring disiapake kanggo pesta lan kumpul gedhe.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Bidoun. "Cooking with Maha Alusi". Bidoun (in Inggris). Retrieved 2019-01-04.
  2. Shaheen. "Maqluba--The Paella of Palestine". Arab America (in Inggris). Retrieved 2020-07-20.
  3. a b Linda Gradstein (6 December 2015). "Eucalyptus offers food from the Bible". Jerusalem Post. Retrieved 12 November 2018.
  4. Timothy L. Gall; Jeneen Hobby (2009). Worldmark Encyclopedia of Cultures and Daily Life. Gale. p. 782. ISBN 978-1-4144-4892-3. The most traditional Palestinian meals are maqluba, musakhan, and mansaf
  5. Ottolenghi, Yotam (2015). "Jerusalem on a Plate". Gastronomica: The Journal of Critical Food Studies. University of California Press. 15 (1): 3. doi:10.1525/gfc.2015.15.1.1. ISSN 1529-3262. Maqluba, an upside-down rice and vegetable cake that is actually Palestinian
  6. Elizabeth Carty. Shrewd Food: A New Way of Shopping, Cooking and Eating.
  7. Swift, Robert (2016-03-07). "Maqluba - Eating Upside Down". The Media Line (in Inggris). Retrieved 2018-12-11.
  8. Benayoun, Mike. "JORDAN: MAKLUBA (MAQLUBA)". 196 Flavors.
  9. a b Lam, Francis (5 January 2017). "A Middle Eastern Layer Cake for Dinner". Retrieved 13 November 2018.
  10. Smith, Jen Rose (2018-01-02). "Beyond hummus: 10 foods you must try in Jordan". CNN Travel (in Inggris). Retrieved 2019-01-02.
  11. "Cooks.com - Recipe - Maqluba (Cauliflower with rice)".
  12. "Maqlooba (Maqluba), Palestinian Upside Down Rice Recipe". LinsFood | by Azlin Bloor. 2013-07-21. Retrieved 2018-12-04.