Kiwi (manuk)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Manuk Kiwi)
Kiwi
Apteryx mantelli -Rotorua, North Island, New Zealand-8a.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Struthioniformes
Famili: Apterygidae
G.R. Gray, 1840
Génus: Apteryx
Shaw, 1813

Kiwi iki salah siji jinis manuk kang ora bisa mabur. Manuk iki urip ing Niu Selan saka génus Apteryx(siji-sijiné génus ing family Apterygidae). Mnuk kiwi ukurane cilik, kaya pitik. Manuk iki kagolong spésies kang kaancam cures. Kiwi uga digunakaké simbol nagara Niu Selan.[1] Manuk kang ora bisa miber iki boboté mung 2–5 kg. Wulune wernane klawu utawa soklat. Manuk iki ora nduwé buntut, lare uga cilik. Cucuke cilik lan landhep. Béda karo manuk liyané bolongan irung manuk iki ana ing cedhak pucuk cucuke.[2]

Spesies Kiwi[besut | besut sumber]

Manuk kiwi ing donya iki mung ana ing Niu Selan. Spesies kiwi ing donya mung ana 5, lan kabèh urip ing Niu Selan. Spesies manuk kiwi antarané[1]:

  1. Great Spotted Kiwi (Apteryx haastii)
  2. Little Spotted Kiwi (Apteryx owenii)
  3. Okarito Brown Kiwi / Rowi (Apteryx rowi)
  4. Brown Kiwi (Apteryx mantelli)
  5. Tokoeka (Apteryx australis)

Cathetan suku[besut | besut sumber]