Manuk kiwi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Manuk Kiwi)
Kiwi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Struthioniformes
Kulawarga: Apterygidae
G.R. Gray, 1840
Marga: Apteryx
Shaw, 1813

Kiwi iki salah siji jinis manuk kang ora isa mabur. Manuk iki urip ing Selandia Anyar saka genus Apteryx(siji-sijine genus ing family Apterygidae). Mnuk kiwi ukurane cilik, kaya pitik. Manuk iki kagolong spesies kang kaancam punah. Kiwi uga digunakake simbol nagara Selandia Anyar.[1] Manuk kang ora isa miber iki bobote mung 2–5 kg. Wulune wernane klawu utawa soklat. Manuk iki ora nduwé buntut, lare uga cilik. Cucuke cilik lan landhep. Beda karo manuk liyane bolongan irung manuk iki ana ing cedhak pucuk cucuke.[2]

Spesies Kiwi[besut | besut sumber]

Manuk kiwi ing donya iki mung ana ing Selandia Anyar. Spesies kiwi ing donya mung ana 5, lan kabèh urip ing Selandia Anyar. Spesies manuk kiwi antarane[1]:

  1. Great Spotted Kiwi (Apteryx haastii)
  2. Little Spotted Kiwi (Apteryx owenii)
  3. Okarito Brown Kiwi / Rowi ( Apteryx rowi)
  4. Brown Kiwi (Apteryx mantelli)
  5. Tokoeka (Apteryx australis)

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Manuk_kiwi&oldid=1083096"