Mangkunagara IX

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
K.G.P.A.A. Mangkunagara IX
K.G.P.A.A. Mangkunagara IX
Raja Mangkunagaran.
Miyos 18 Agustus 1951
Jabatan

42px Raja Mangkunagaran

Kanjeng Gusti Pangéran Adipati Arya Mangkunagara IX (Hanacaraka: ꦏꦚ꧀ꦗꦼꦁꦓꦸꦱ꧀ꦠꦶꦦꦔꦺꦫꦤ꧀​ꦄꦢꦶꦥꦠꦶꦄꦂ​ꦪꦩꦁꦑꦸꦟꦒꦫ꧇꧙꧇) dipuncekak Mangkunagara IX utawi Gusti Pangéran Harya Sujiwa Kusuma (miyos ing Surakarta, 18 Agustus 1951) inggih punika raja wonten ing kadipatèn Mangkunagaran.

Beksan Kagunan Dalem[besut | besut sumber]

Minangka punjering kagunan saha kabudayan, karaton punika papan ingkang trep lan subur kanggé nguri-uri tuwuh mekaring kabudayan Jawi. Punika jalaran karaton dados paugeraning gagrag kabudayan ingkang cumlorot nembus medal bètènging karaton. Mangkunagara IX inggih punika priyayi ingkang lantip anggènipun mbeksa bambangan. Bambangan punika paraga satriya alus ingkang tandhing kaliyan buta.

Silsilah[besut | besut sumber]

Tiyang sepuh[besut | besut sumber]

  • Mangkunagara VIII

Sedhèrèk[besut | besut sumber]

  • KPA. Prabu Kusumo
  • B.R.Aj. Retno Satuti Rahadiyan Yamin
  • B.R.Aj. Retno Rosati Hudiono Kadarisman
  • B.R.M. Susaktyo
  • B.R.M. Herwasto
  • B.R.M. Kumiyakto
  • B.R.Aj. Retno Astrini

Priksani ugi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Mangkunagara VII
Raja Mangkunagaran
1988 -....
Dipunlajengaken
déning:
saweg njabat