Manchego

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Queso manchego con chile.jpg

Manchego (resmi Spanyol: queso manchego , diucapkan [ˈkeso maɲˈtʃego] ) ya iku keju sing digawé ing tlatah La Mancha ing Spanyol saka susu wedhus saka jenis Manchega . Umure antara 60 dina nganti 2 taun.Manchego nduweni konsistensi sing kuat lan kompak lan tekstur mentega, asring ngemot kanthong udara sing ora rata. Werna keju beda-beda gumantung saka putih nganti kuning gadhing, lan kulit sing ora bisa dipangan saka kuning nganti coklat-beige. Keju kasebut nduweni rasa sing khas, dikembangake kanthi apik nanging ora kuwat banget, krim kanthi rasa piquancy rada, lan ninggalake rasa sing khas saka susu wedhus.