Manaslu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gunung Manaslu

Manaslu ugi ingaran Kutang (मनास्लु). Gunung Manaslu minangka gunung ingkang paling inggil urutan nomer wolu wonten ing donya. Gunung punika manggèn wonten ing Mansiri HImal, punika saperanganipun saking Gunung Himalaya, Nepal. Tembung Manaslu kapendhet saking Basa Sansekerta, Manas saged dipunterjemahaken dados "Gunung Jiwa". Manaslu punika minangka puncak ingkang paling inggil wonten Gurkha Kaliyan papanipun manggèn wonten ing sekawan dasa mill sisih wetanipun Annapurna, gunung ingkang inggilipun nomer 10 donya. Gunung punika dipundaki kaping pisan kaliyan Toshio Imanishi kaliyan Gyalzen Norbu, anggota èkspèdhisi Jepang. [1] Surve ingkang sapisan punika dipundamel kaliyan ekspi Jepang taun 1952. Pendakian sapisan ugi dipundamel kaliyan Tim saking Jepang wonten ing puncak, taun 1953. [2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1](dipunundhuh tanggal 20 September 2012)
  2. ^ [2](dipunundhuh tanggal 20 September 2012)