Gurkha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Monumen kanggo Peajurit Gurkha ing Horse Guards Avenue, ing njaba Departemen Pertahanan, Kutha Westminster, London

Gurkha, uga diéja gorkha, iku wong-wong saka Nepal sing njupuk jenengé saka wong suci Hindhu abad ka-18, Guru Gorakhnath. Pangikuté, Bappa Rawal, lair kanthi jeneng Prince Kalbhoj, arupa wong Gurkha pisanan. Gurkha ditepungi mliginé amarga kakendelan lan kakuwatané sajeroning Brigade Gurkha sajeroning Angkatan Darat Britania Raya sarta Angkatan Darat India. Gurkha uga misuwur amarga péso khasé sing diarani kukri.

Pranala njaba[besut | besut sumber]