Gurkha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Monumen kanggo Peajurit Gurkha ing Horse Guards Avenue, ing njaba Departemen Pertahanan, Kutha Westminster, London

Gurkha, uga diéja gorkha, iku wong-wong saka Nepal kang njupuk jenengé saka wong suci Hindhu abad angka 18, Guru Gorakhnath. Pangikuté, Bappa Rawal, lair kanthi jeneng Prince Kalbhoj, wujud wong Gurkha pisanan. Gurkha ditepungi mligi amarga kakendelan lan kakuwatané sajeroning Brigade Gurkha sajeroning Angkatan Darat Britania Raya sarta Angkatan Darat India. Gurkha uga misuwur amarga péso khasé kang diarani kukri.

Pranala njaba[besut | besut sumber]