Malcolm X

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Malcolm X

Malcolm X, March 12, 1964
Lair 19 Mei 1925
Omaha, Nebraska, U.S.
Pati 21 Februari 1965 (umur 39)
New York City, U.S.
Jeneng liya Malcolm Little, El-Hajj Malik El-Shabazz
Organisasi Nation of Islam, Muslim Mosque, Inc., Organization of Afro-American Unity
Kapengaruhan déning Elijah Muhammad, Marcus Garvey
Political movement Black nationalism, Pan-Africanism
Agama Sunni Islam
Tapak asma

Malcolm X (lair 19 Mei 1924 ing Omaha, Nebraska, Amerika Serikat) inggih menika salah satunggalipun tokoh muslim saking bangsa Afrika-Amerika ingkang misuwur kados dene Dr.Martin Luther King ing tansah mbudidaya ngicalaken sedaya dhiskriminasi mliginipun tumrap kaum Afrika-Amerika ingkang asring dipunkonotasikaken kaliyan bangsa negro ingkang tansah dipundhiskriminasi.[1] Nalika yuswa 20 taun Malcom X dipunkunjara ngantos yuswa 27 taun amargi kasus nyolong.[2] Ing pakunjaran menika Malcom X manggihi pencerahan, inggih amargi sampun wiwit tepang kaliyan agami Islam.[2] Malcom X mangertos bab Islam amargi asring rayinipun ingkang sampun mlebet agami Islam.[2] Amargi wonten pakunjaran ugi, Malcom X tepang kaliyan organisasi NoI lan tokoh Islam saking Amerika Serikat, Elijah Muhammad.[2] Nalika yuswanipun 39 taun Malcom X tindak haji dhateng tanah Mekkah, awit menika Malcom X wiwit mangertos werdinipun keadilan tumrap sedaya tiyang, tanpa mbentenaken werni kulit, bangsa, lan sapiturutipun.[2] Malcolm X damel organisasi Afrika-Amerika ing tanggal 28 Juni 1964.[2] Nalika tanggal 21 Februari 1965, nalika taksih maringi ular-ular utawi ceramah ing salah satunggalipun hotel ing New York, Malcom X tilar donya amargi dipunbedhil dening 3 tiyang saking bangsa Afrika-Amerika.[2] Malcom X sampun nyebaraken visi antirasisme lan nilai-nilai Islam.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)[Malise Ruthven. 1997. This name includes the honorific El-Hajj, which is given to a Muslim who has completed the Hajj to Mecca. Inggris: Oxford University Press]
  2. ^ a b c d e f g h (id)Malcom X dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id)Malcom X

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Malcolm_X&oldid=830497"