Malcolm X

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Malcolm X
Malcolm X NYWTS 4.jpg
Malcolm X, March 12, 1964
Lair (1925-05-19)Mèi 19, 1925
Omaha, Nebraska, U.S.
Pati Pébruari 21, 1965(1965-02-21) (umur 39)
New York City, U.S.
Jeneng liya Malcolm Little, El-Hajj Malik El-Shabazz
Pakumpulan Nation of Islam, Muslim Mosque, Inc., Organization of Afro-American Unity
Obahan Black nationalism, Pan-Africanism
Agama Sunni Islam
Tandha tangan
Malcolm X Signature.svg

Malcolm X (lair 19 Mei 1924 ing Omaha, Nebraska, Amerika Serikat) inggih punika salah satunggalipun tokoh muslim saking bangsa Afrika-Amerika ingkang misuwur kados dene Dr.Martin Luther King ing tansah mbudidaya ngicalaken sadaya dhiskriminasi mliginipun tumrap kaum Afrika-Amerika ingkang asring dipunkonotasikaken kaliyan bangsa negro ingkang tansah dipundhiskriminasi.[1] Nalika yuswa 20 taun Malcom X dipunkunjara ngantos yuswa 27 taun amargi kasus nyolong.[2] Ing pakunjaran punika Malcom X manggihi pencerahan, inggih amargi sampun wiwit tepang kaliyan agami Islam.[2] Malcom X mangertos bab Islam amargi asring rayinipun ingkang sampun mlebet agami Islam.[2] Amargi wonten pakunjaran ugi, Malcom X tepang kaliyan organisasi NoI lan tokoh Islam saking Amerika Serikat, Elijah Muhammad.[2] Nalika yuswanipun 39 taun Malcom X tindak haji dhateng tanah Mekkah, awit punika Malcom X wiwit mangertos werdinipun keadilan tumrap sadaya tiyang, tanpa mbentenaken werni kulit, bangsa, lan sapiturutipun.[2] Malcolm X damel organisasi Afrika-Amerika ing tanggal 28 Juni 1964.[2] Nalika tanggal 21 Februari 1965, nalika taksih maringi ular-ular utawi ceramah ing salah satunggalipun hotèl ing New York, Malcom X tilar donya amargi dipunbedhil déning 3 tiyang saking bangsa Afrika-Amerika.[2] Malcom X sampun nyebaraken visi antirasisme lan nilai-nilai Islam.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)[Malise Ruthven. 1997. This name includes the honorific El-Hajj, which is given to a Muslim who has completed the Hajj to Mecca. Inggris: Oxford University Press]
  2. ^ a b c d e f g h (id)Malcom X dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

(id)Malcom X


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Malcolm_X&oldid=1017733"