Menyang kontèn

Makchang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Makchang
JinisGui
Panggonan asalKorea
Olah-olahan nasional gegayutanKorean cuisine
Woworan pokokBeef abomasum or pork rectum
Ènergi panganan
(per 100 g ajangan)
61 kcal (255 kJ)[1]
Buku masakan: Makchang  Médhia: Makchang

Makchang ( Hangul막창 ; "viscus pungkasan") utawa so-makchang ( Hangul소막창 ; "sapi pungkasan viscus") minangka panganan Korea saka abomasum (kompartemen weteng kaping papat lan pungkasan ing ruminant) sapi utawa gui (sajian panggang) digawe saka abomasum daging sapi. Sing terakhir uga diarani makchang-gui ( Hangul막창구이 ; "viscus pungkasan panggang") utawa so-makchang-gui ( Hangul소막창구이 ; "daging sapi panggang viscus pungkasan"). [2] Dwaeji-makchang ( Hangul돼지막창 ; "daging babi pungkasan") tegese rektum babi utawa gui saka rektum daging babi, lan sajian panggang uga diarani dwaeji-makchang-gui ( Hangul돼지막창구이 ; "daging babi panggang visa pungkasan"). [3]

Makchang biasane dipanggang liwat barbecue, nanging persiyapan kudu ditindakake sadurunge kanggo nyingkirake daging sing ora enak lan lemak sing gedhe banget. Daging kasebut bisa uga wis digodhog sadurunge ing banyu kanthi bumbu doenjang, bawang, jamu obat lan sapanunggalane, utawa wis diasinake ing saus sing digawe saka macem-macem woh (apel, pir Korea, nanas, kiwi, lan liya-liyane) sadurunge dipanggang.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "makchang" 막창 [Abomasum]. Doopedia (ing basa Korea). Doosan Corporation. Dibukak ing 22 February 2017.
  2. "makchang-gui" 막창구이 [Abomasum]. Doopedia (ing basa Korea). Doosan Corporation. Dibukak ing 15 May 2017.
  3. "dwaeji-makchang-gui" 돼지막창구이. Doopedia (ing basa Korea). Doosan Corporation. Dibukak ing 15 May 2017.