Menyang kontèn

Mak-guksu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Mak-guksu
Jeneng liyanéBuckwheat noodles
JinisGuksu
Panggonan asalKorea
Hawa ajanganchilled
Woworan pokokBuckwheat noodles, broth, vegetables
Panganan sairibNaengmyeon
Buku masakan: Mak-guksu  Médhia: Mak-guksu

Mak-guksu ( Hangul막국수 ) utawa mi soba yaiku sajian mi soba Korea sing disajikake ing duduh kaldu sing adhem lan kadhang nganggo gula, mustar, minyak wijen utawa cuka. Minangka spesialisasi lokal ing provinsi Gangwon , Korea Selatan, lan ibukutha, Chuncheon .

Bahan lan persiyapan[besut | besut sumber]

Makguksu ana gandheng cenenge karo naengmyeon, sajian mi miyos kadhemen Korea. Nanging, bedane mung ing konsentrasi tepung soba ing mie - asil gandum minangka potong pokok ing wilayah Gangwon-do, lan panggunaan sayuran sing akeh. Piring kasebut diwenehi jeneng "mie kasar" amarga soba sing digunakake umume ora lara.

Makguksu biasane disiapake langsung saka potong soba, direndhem, lan digiling dadi tempel. Amarga soba kurang ketan tinimbang umume biji, tepung soba angel banget diuli, digulung, lan diiris nganggo mie kanthi tangan; mula, mie asring digawe ing mesin pembuat mie kanthi tangan.

Referensi[besut | besut sumber]