Macan Tamil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Liberation Tigers of Tamil Eelam
Pambebasan Macan Tamil Eelam
தமிழிழவிடுதலைப்புலிகள்
200px
Lambang resmi LTTE
Tanggal operasi5 Mèi 197618 Mèi 2009
PamimpinVelupillai Prabhakaran
MotifNgadegake nagara Tamil ing pérangan Lor lan Wétan Sri Lanka.
TlatahSri Lanka Sri Lanka
IdeologiNasionalisme Tamil
AksiBom nglalu, kajahatan déning manungsan, srangan déning sipil, migunakaké bocah-bocah dadi prajurit, panumpasan ètnis.
Serangan kang misuwurPangebomban Bank Sentral, Pembantaian Palliyagodella, Pangeboman kreta Dehiwala, dlan liyta-liyané.
StatusDinyatakake minangka organisasi teroris déning 32 nagara.
Gedhéatusan èwu
Sumber pandanaanBritish Tamils Forum lan ekspatriat tamil liyané ing manca

Organisasi Pambébasan Macan Tamil Eelam (basa Inggris: Liberation Tigers of Tamil Eelam/LTTE), kang luwih populèr kanthi jeneng Macan Tamil diadegaké taun 1976 kanthi angkah tujuwan utama ngadegaké nagara Tamil kang mardika lan duwé kadhaulatan ing sisih wétan-lor Sri Lanka.

Pamimpin organisasi iki ya iku Ketua Nasionalis Tamil Velupillai Prabakharan kang digolèki déning Interpol kanthi dakwan rajapati, kajahatan terorganisasi, lan terorisme[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]