Macan Tamil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Liberation Tigers of Tamil Eelam
Pambebasan Macan Tamil Eelam
தமிழிழவிடுதலைப்புலிகள்
200px
Lambang resmi LTTE
Tanggal operasi 5 Mèi 197618 Mèi 2009
Pamimpin Velupillai Prabhakaran
Motif Ngadegake nagara Tamil ing pérangan Lor lan Wétan Sri Lanka.
Tlatah Sri Lanka Sri Lanka
Ideologi Nasionalisme Tamil
Aksi Bom nglalu, kajahatan déning manungsan, srangan déning sipil, migunakaké bocah-bocah dadi prajurit, panumpasan ètnis.
Serangan kang misuwur Pangebomban Bank Sentral, Pembantaian Palliyagodella, Pangeboman kreta Dehiwala, dlan liyta-liyané.
Status Dinyatakake minangka organisasi teroris déning 32 nagara.
Gedhé atusan èwu
Sumber pandanaan British Tamils Forum lan ekspatriat tamil liyané ing manca

Organisasi Pambébasan Macan Tamil Eelam (basa Inggris: Liberation Tigers of Tamil Eelam/LTTE), kang luwih populèr kanthi jeneng Macan Tamil diadegaké taun 1976 kanthi angkah tujuwan utama ngadegaké nagara Tamil kang mardika lan duwé kadhaulatan ing sisih wétan-lor Sri Lanka.

Pamimpin organisasi iki ya iku Ketua Nasionalis Tamil Velupillai Prabakharan kang digolèki déning Interpol kanthi dakwan rajapati, kajahatan terorganisasi, lan terorisme[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]