Macan Tamil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Liberation Tigers of Tamil Eelam
Pambebasan Macan Tamil Eelam
தமிழிழவிடுதலைப்புலிகள்
PimpinanVelupillai Prabhakaran
Wektu operasi5 Mèi 197618 Mèi 2009
MotifNgadegake nagara Tamil ing pérangan Lor lan Wétan Sri Lanka.
TlatahSri Lanka Sri Lanka
IdeologiNasionalisme Tamil
Jinis seranganBom nglalu, kajahatan déning manungsan, srangan déning sipil, migunakaké bocah-bocah dadi prajurit, panumpasan ètnis.
Serangan misuwurPangebomban Bank Sentral, Pembantaian Palliyagodella, Pangeboman kreta Dehiwala, dlan liyta-liyané.
StatusDinyatakake minangka organisasi teroris déning 32 nagara.
Cacahing anggotaatusan èwu
Sumber pendhapatanBritish Tamils Forum lan ekspatriat tamil liyané ing manca

Organisasi Pambébasan Macan Tamil Eelam (basa Inggris: Liberation Tigers of Tamil Eelam/LTTE), kang luwih populèr kanthi jeneng Macan Tamil diadegaké taun 1976 kanthi angkah tujuwan utama ngadegaké nagara Tamil kang mardika lan duwé kadhaulatan ing sisih wétan-lor Sri Lanka.

Pamimpin organisasi iki ya iku Ketua Nasionalis Tamil Velupillai Prabakharan kang digolèki déning Interpol kanthi dakwan rajapati, kajahatan terorganisasi, lan terorisme[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]