Lutefisk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lutefisk wis cume pak kanggo mangan

Lutefisk ( Nurwègen, diucapaké [ˈlʉ̂ːtfɛsk] ing sisih Lor lan sisih lor ing Nurwègen Tengah , [ˈlʉ̂ːtəˌfɪsk] ing Nurwègen Kidul ; Swèdhen, lutfisk sing kaucapaké [ˈlʉ̂ːtfɪsk]  ; Basa Finlan: lipeäkala   ) yaiku iwak putih garing (biasane iwak kod, nanging ling lan burbot uga digunakake). Kang digawé saka Stockfish (banyu-pepe Whitefish ), utawa pepe lan salted kod, diwadhahi ing Lye . Iki minangka gelatinous ing tekstur sawise digaringake manjing pirang-pirang dina sadurunge mangan.[1]

Lutefisk wis dicepakake minangka sajian iwak ing sawetara negara Nordic . Sacara tradisional dadi riyaya Natal; Nurwègenn julebord lan Swèdhen julbord, sarta Finnish padha joulupöytä .[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Glossary: Lutefisk". Nordic Recipe. Dibukak ing April 1, 2020.
  2. "Lutefisk, Lipeäkala, Lutfisk". tasteatlas.com. Dibukak ing March 1, 2020.