Luca Zidane

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Luca Zidane iku juru main bal-balan profèsional sing lair ndhik Marseille, Perancis tanggal 13 Mèi 1998.[1] Pemain sing jenengé asli Luca Zidane Fernández iku main ndhik posisi njaga gawang.[1]

Luca iku anak nomer loroné legenda urip tim bal-balan Perancis ya iku Zinédine Zidane.[2] Piyambaké iku andalané tim bal-balan Perancis U-17 lan klubé Real Madrid CF junior.[2] Nanging ora kaya bapaké sing dadi juru main tengah, Luca Zidane malah dadi juru main sing njaga gawang.[2] Masiya isih enom, Luca nduwé kemampuan sing apik kaya ta bisa nempatne ana ing nggon sing pas lan nduwé refleks sing apik kanggo njaga gawangé teka ancamané musuh.[2]

Aksiné sing paling apik iku wektu piyambaké bisa nepis telung tendangan pinaltiné juru main Bèlgi ndhik babak semifinal Piala Éropah U-17 taun 2015.[2] Ndèk taun iku Perancis lolos ana ing final lan bisa dadi juwara.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b "Luca Zidane". www.transfermarkt.com. Dijupuk 24 August 2016. 
  2. a b c d e f "Sepuluh Wonderkid di Piala Dunia U-17". www.fandom.id. Dijupuk 24 August 2016.