Loukaniko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Loukaniko
Loukaniko.jpg
Loukaniko Lemonato
JinisSausage
Panggonan asalGreece
Woworan pokokPork or lamb
Woworan kang lumrah kaanggoOrange peel, fennel seed, and various other dried herbs and seeds
Panganan sairibLucanica
  Médhia: Loukaniko

Loukaniko ( basa Yunani : λουκάνικο) minangka salah sawijining sosis Yunani sing digawe saka daging babi utawa domba lan biasane dirasakake nganggo kulit jeruk, wiji adas, lan macem-macem ramuan lan wiji sing wis garing, lan kadang ngrokok ing alas arum. Dheweke uga asring dirasakake karo sayuran ijo, utamane bawang . [1]Loukaniko asring dadi mezze, diiris lan digoreng, kadang nganggo saganaki . Uga dimasak ing macem-macem piring.

  1. Ying, Chris; Peach, the editors of Lucky (5 April 2016). The Wurst of Lucky Peach: A Treasury of Encased Meat: A Cookbook. Potter/Ten Speed/Harmony/Rodale. ISBN 9780804187787 – via Google Books.