Louis Dumont

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Louis Dumont ya iku ahli antropologi lan sosiologi saka Paris, Prancis taun 1911[1][2][3]. Louis naté nglakoni panlitian antropologis ana ing Indhi kidul awit Juli nganti Desember 1949, Desember 1950, Mei-November 1950. Karya-karya akademis kang tinulis déning dhèwèké ya iku antarané A South Indian Subcaste: Social Organization and Religion of the Pramalai Kallar (1986), Homo Hierarchichus: The Caste System and Its Implications, (Homo Hierarchicus 1966), Affinity as Value; Marriage Alliance in South India (1983), lan Homo Aequalis (1985)[1]. Louis Dumont iki panyerat buku Homo Hierarchichus, kawentar minangka teorian tinimbang minangka ètnografer[1]. Amarga panlitiané ing wewengkon Indhi, dadi dhèwèké akéh nuduhaké bab bebrayan Dravida, Tamil, lan Brahmi[4]. Karya étnografi Louis Dumont bab Pramali Kallar iki mélu tradisi klasik antropologi sosial Inggris[1][3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. kk. 184–185. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Louis Dumont : Biography and Contribution to World Sociology". Your Article Library (ing basa Inggris). 2014-04-12. Dijupuk 2017-12-28. 
  3. a b Gérald, Gaillard, (2004). The Routledge Dictionary of Anthropologists. London: Routledge. k. 185. ISBN 020349900X. OCLC 56606384. 
  4. "Obituary: Professor Louis Dumont". The Independent (ing basa Inggris). 1998-12-05. Dijupuk 2017-12-28.