Lone Survivor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lone Survivor
250px
Poster film Lone Survivor
Disutradarani Peter Berg
Diprodhuseri Peter Berg
Sarah Aubrey
Randall Emmett
Norton Herrick
Barry Spikings
Akiva Goldsman
Mark Wahlberg
Stephen Levinson
Vitaly Grigoriants
Diskénariyoni Peter Berg
Adhedhasar Lone Survivor
déning Marcus Luttrell dan Patrick Robinson
Dibintangi Mark Wahlberg
Taylor Kitsch
Emile Hirsch
Ben Foster
Eric Bana
Dimusiki Explosions in the Sky
Steve Jablonsky
Sinématografi Tobias Schliessler
Dibesut déning Colby Parker Jr.
Perusahaan
prodhuksi
Emmett/Furla Films
Dibabar déning Universal Pictures
Tanggal metu
  • Novèmber 12, 2013 (2013-11-12) (Festival Lembaga Film Amerika)
  • Dhésèmber 25, 2013 (2013-12-25) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Januari 10, 2014 (2014-01-10) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
120 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $40 juta[2]
Kalarisan $154,802,912[2]

Lone Survivor nggih punika filem drama prayudan saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning sutradhara Peter Berg. Juru damel filem punika kapasrahaken dhumateng Peter Berg, Sarah Aubrey, Randall Emmett, Norton Herrick, Barry Spikings, Akiva Goldsman, Mark Wahlberg, Stephen Levinson lan Vitaly Grigoriants. Wondéné skénario kaanggit déning Peter Berg adhedhasar saking buku Lone Survivor pakaryanipun Marcus Luttrell lan Patrick Robinson. Juru paraga ingkang sami kadhapuk maragani filem punika antawisipun Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster lan Eric Bana.

Filem Lone Survivor kagiyaraken kaping pisan nalika adicara Festival Lembaga Film Amerika ing surya 12 November 2013.[3] Lajeng kababar kagem pamirsa Amérikah Sarékat surya 25 Desember 2013 kanthi winatesan, lan surya 10 Januari 2014 kagem sagung pamirsa.[4] Filem punika pikantuk pangalembana rata-rata saking para juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Mark Wahlberg minangka Marcus Luttrell
  • Taylor Kitsch minangka Michael P. "Murph" Murphy
  • Emile Hirsch minangka Danny Dietz
  • Ben Foster minangka Matthew "Axe" Axelson
  • Eric Bana minangka Erik S. Kristensen
  • Ali Suliman minangka Mohammad Gulab
  • Alexander Ludwig minangka Shane Patton
  • Yousuf Azami minangka Ahmad Shah
  • Sammy Sheik minangka Taraq
  • Rich Ting minangka James Suh
  • Dan Bilzerian minangka Daniel Healy
  • Jerry Ferrara minangka Sersan Hasslert
  • Scott Elrod minangka Peter Musselman
  • Rohan Chand minangka putra Mohammad Gulab
  • Corey Large minangka Kapten Kenney

Tanggepanipun juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Lone Survivor nampi pangalembana rata-rata saking para juru kritik. Miturut Rotten Tomatoes, filem pikantuk pandhemenan 76%, adhedhasar 213 pangulasan, kanthi rata-rata 6.6/10.[5] Sawetawis miturut Metacritic, filem kasebut pikantuk biji 60 saking100.[6]

Box office[besut | besut sumber]

Sinaosa para juru kritik mboten patosa ngalembana, filem Lone Survivor kasil ngempalaken arta dumugi $125,095,601 saking pamirsa Amerika ler, lan $29,707,311 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $154,802,912, melebihi anggaran produksi film $40 juta.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Lone Survibor (15)". British Board of Film Classification. December 23, 2013. Dijupuk January 9, 2014. 
  2. a b c "Lone Survivor (2013)". Box Office Mojo. Dijupuk October 3, 2014. 
  3. McNary, Dave (October 17, 2013). "Mark Wahlberg’s ‘Lone Survivor’ to World Premiere at AFI Fest". Variety. Dijupuk March 1, 2018. 
  4. "Universal's 'Lone Survivor' Gets January 2014 Release Date". Deadline.com. May 10, 2013. Dijupuk March 1, 2018. 
  5. "Lone Survivor (2016)". Rotten Tomatoes. Dijupuk January 11, 2014. 
  6. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]