Lloyd A. Fallers

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lloyd Fallers
Gambar:Robert McCormick Adams, Elizabeth Munk Oppenheim, A. Leo Oppenheim, and Lloyd Fallers.jpg
Lloyd Fallers (far right) with (from left to right) Robert McCormick Adams, Elizabeth Munk Oppenheim, and A. Leo Oppenheim
Lair (1925-08-29)Agustus 29, 1925
Nebraska City, Nebraska
Pati Juli 4, 1974
Alma mater University of Chicago
Pakaryan professor
Bojo Margaret Fallers[1]

Lloyd A. Fallers ya iku ahli antropologi lan sosiologi saka Nebraska, Amérikah Sarékat, kalairan 29 Agustus 1925[2][3]. Lloyd olèh pandhidhikan saka ing University of Chicago. Ing taun 1946, dhèwèké olèh gelar Ph.B., MA taun 1949, lan Ph.D. taun 1953[3]. Minangka antropolog, dhèwèké nglakoni panlitian ana ing Uganda (taun 1950, 1954) lan Turki (1964, 1968)[2][3]. Karya-karya akademis kang tinulis déning Lloyd ya iku antarané Bantu Bureaucracy: A Study of Integration and Conflict in the Political Institutions of an East African People (1956), The King’s Men: Leadership and Status in Buganda on the Eve of Independence (1964), Law without Precedent: Legal Ideas in Action in the Courts of Colonial Busoga (1969), lan The Social Anthropology of the Nation-state (1974)[2]. Lloyd iki dadi salah siji kumpulan cilik antropolog enom Amérika kang sinau ing Inggris[2]. Dhéwéké karenan ing bab pulitik, amarga iku akéh pakaryané kang ngandung bab kajian antropologi negara bangsa (nation-state). Lloyd séda ing Chicago, Illinois tanggal 04 Juli 1974[3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Megan, Graydon (March 12, 2015). "Margaret Fallers, anthropologist and U. of C. administrator, dies". Chicago Tribune. Dijupuk 11 July 2015. 
  2. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 208. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  3. a b c d "Guide to the Lloyd A. Fallers Papers 1937-1977". www.lib.uchicago.edu (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-06.