Libanon Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Libanon Kidul iku wewengkon géografis Libanon sing dumadi saka Governorat Libanon Kidul lan Governorat Nabatiyeh. Kaloro governorat iku mung ana nganti wiwitan 1990-an. Sawetara pihak uga nglebokaké Distrik Rashaya lan Beqaa Kulon, distrik paling kidul ing Governorat Beqaa.

Wiwit Perang Libanon 1982, Israèl lan Libanon ana ing sajeroning swasana tegang marang golongan Hizbullah sing manfaataké Libanon Kidul minangka basis operasi kanggo ngluncuraké rokét Katyusha marang Israèl saka Libanon. Serangan Israèl marang Libanon ing taun 1982 dadi faktor sing nyepetaké madegé Hizbullah, obahan pertahanan Libanon.

Kutha lan distrik[besut | besut sumber]

Papan géografis misuwur liyané[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]