Libanon Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Libanon Kidul iku wewengkon geografis Libanon sing dumadi saka Governorat Libanon Kidul lan Governorat Nabatiyeh. Kaloro governorat iku mung ana nganti wiwitan 1990-an. Sawetara pihak uga nglebokaké Distrik Rashaya lan Beqaa Kulon, distrik paling kidul ing Governorat Beqaa.

Wiwit Perang Libanon 1982, Israèl lan Libanon ana ing sajroning swasana tegang marang klompok Hizbullah sing manfaataké Libanon Kidul minangka basis operasi kanggo ngluncuraké rokét Katyusha marang Israèl saka Libanon. Serangan Israèl marang Libanon ing taun 1982 dadi faktor sing nyepetaké madegé Hizbullah, gerakan pertahanan Libanon.

Kutha lan distrik[sunting | besut sumber]

Papan geografis misuwur liyané[sunting | besut sumber]

Deleng uga[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Libanon_Kidul&oldid=1011361"