Kali Litani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kali Litani (awarna abang)

Kali Litani (Arab نهر الليطاني Nahr al-Līţānī; jeneng klasik: Leontes) iku sawijining jalur banyu wigati ing Libanon Kidul. Sumberé ana ing sisih kulon Baalbek ing lembah Beqaa kang subur lan mili menyang Segara Tengah, ing sisih lor Tirus, salah siji kutha paling gedhé ing Libanon. Kanthi dawané kang ngluwihi 140 km, kali iki minangka kali paling dawa kang sacara sakabèhané mili ing Libanon.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Litani&oldid=974755"