Leon Victor Auguste Bourgeois

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Léon Bourgeois

Léon Victor Auguste Bourgeois (21 Mèi 1851 - 29 September 1925) inggih punika pulitikus saking Perancis.

Piyambakipun tumut sarta kaliyan Parté Radikal nalika taun 1888, 18 Maret 1890 piyambakipun dados menteri indhustri publik wonten ing kabinèt Perancis sarta dados Perdana Menteri (1895-1896). Bourgeois dados wakil Perancis nalika Konferensi Bedhamèn wonten den Haag 1899 sarta 1907. Sesarengan nalika pambentukan Liga Bangsa-bangsa, piyambakipun njabat dados présidhèn konsil nalika taun 1920, sarta angsal Bebungah Bedhamèn Nobel.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Cithakan:Nobel BedhamènCithakan:Pulitikus-stub