Lenka Kripac

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Kaca iki ngenani penyanyi lan penulis lagu saka Australia Lenka Kripac. Kanggo kagunan liya, pirsani Lenka Kripac (disambiguasi).
Lenka
Jeneng lair Lenka Kripac
Paraban Lenka
Saka Sydney, Australia
Génre Pop, indie rock
Pakaryan Singer, songwriter, actress
Piranti Piano, trumpet
Mangsa akarya 2008-present
Labèl Sony Music, Epic Records
Sing magepokan Decoder Ring
Sana jaringan www.lenkamusic.com

Lenka Kripac iku warga Australia sing panggawéané nembang lan tukang gawé lagu. Salah siji laguné sing kondhang ya iku "Trouble is A Friend". Sakdurungé dadi penyanyi, Lenka iku artis sing kerep nggawakaké acara ing TV.

Masa Cilikan[besut | besut sumber]

Lenka Kripac miyos ing New South Wales, Australia ing 19 Maret 1978. Ramané ya iku pemain Jazz saka Czechoslovakia sing pindah ing Australia lan Ibuné mulang musik ing sekolah. Rikala Lenka umur 7 tahun, kaluargané pindhah menyang Sydney. Lenka dadi artis kondhang, kerep nggawakaké acara ing TV lan mbintangi sèrial TV lan film.

Diskografi[besut | besut sumber]

Album [1][besut | besut sumber]

  • Lenka, (23 Sep 2008)
  • Trouble Is A Friend
  • The Show, (24 Apr 2009)
  • Rhapsody Originals
  • The Woodstock Sessions
  • Gravity Rides Everything, (12 Aug 2008)
  • Don't Let Me Fall, (2 Sep 2008 )
  • All My Bells Are Ringing, (24 Nov 2008 )
  • We Will Not Grow Old

Lagu Paling Kondhang[2][besut | besut sumber]

  1. The Show
  2. Trouble Is A Friend
  3. Don't Let Me Fall
  4. Bring Me Down
  5. Knock Knock
  6. Anything I'm Not
  7. Live Like You're Dying
  8. Skipalong
  9. Dangerous And Sweet
  10. We Will Not Grow Old
  11. Like A Song
  12. All My Bells Are Ringing
  13. Force Of Nature
  14. Jump In The Pool
  15. Gravity Rides Everything

Lagu[besut | besut sumber]

Taun Lagu Charts Album
UK EUR POL GER AUT SUI BEL (Vl) NOR CZE JAP RUS
2009 "The Show" 22[3] 48 1 23 13[4] 21[5] 54 35 24 302 Lenka
"Trouble Is a Friend" 15 65[6] 10[7] 158[8]

Filmografi[besut | besut sumber]

Hiburan lan Serial TV[besut | besut sumber]

  • The Alice (Sally Fleming) [2005]
  • Head Start (Lucy Swan) [2001]
  • Above the Law (Dee Ann Williams) [2000]
  • Murder Call (Lily Aureli) [2000]
  • Wildside (Jasmine Yakabovich) [1998]
  • Medivac (Nikki Kershaw) [1997]
  • G.P. (Vesna Kapek) [1996]
  • Spellbinder (Josie) [1995]
  • Home and Away (Frankie Brooks) [1994]

Film[9][besut | besut sumber]

  • Lost Things (2004)
  • The Dish (2001)

Penghargan[besut | besut sumber]

  • Best Original Song Composed for a Feature Film, Telemovie, TV Series or Mini-Series Screen Music Awards, Australia taun 2005 (Menang/Nominasi: Menang)[10]
  • Feature Film Score of the Year Screen Music Awards, Australia taun 2005 (Menang/Nominasi: Menang)[10]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lenka_Kripac&oldid=1093751"