Lee Min Ho

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Lee Min Ho
Lee Min Ho.jpg
Jeneng lair 이민호
Lair 22 Juni 1987 (umur 29)
Seoul, South Korea
Bangsa Koréa
Wiyata B.A. Film & Arts
Almamater Konkuk University
Pakarya Aktor, Modèl
Taun akarya 2006 - saiki
Gu Jun Pyo in Boys Over Flowers, Lee Yun Seong in City Hunter
Dhuwur Cithakan:Infobox person/height
Situs jaringan leeminho.kr
Jeneng Koréa
Hangul 이민호
Hanja 李敏鎬
Alihaksara sing Disampurnakaké I Min Ho

Lee Min Ho (Hangul: 이민호)(lair ing Seoul, Korea Selatan, 22 Juni 1987; umur 29 taun) iku aktor saka Koréa Kidul.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Lee miwiti kariré taun 2006 nalika dheweké dadi aktor film lan TV. Lee akèh maragakaké paraga ing TV show, drama cekak, lan peran-peran cilikan ing film-film Korea.[1]

Lee dadi misuwur jalaran maragakaké tokoh Gu Jun Pyo, kang dadi pemimpin ing gèng F4 ing film Korea adaptasi manga populer Hana Yori Dango, BOYS OVER FLOWERS, ning taun 2009.[1]

Amarga meranaké Gu Jun Pyo, dhèwèké dikategorèkaké dadi salah sijining aktor kang paling larang bayarané ing Koréa.[1] Ing donya aktor, Kabar ora kepénak tau kedadèn maring dheweké.[1] Nalika ngalami kacilakan mobil ing taun 2006, kang nyebabaké dheweké kudu nganggo lèmpèngan wesi kang didokok ing sikilé kanggo nopang boboté dhewe.[1] Ananging, saiki dhèwèké wis bebas saka lempengan wesi kasebut lan dinyatakaké bener-bener mari saka lelarané.[1]

Nalika tanggal 13 Juni taun 2011, Aktor populer saka Koréa Lee Min Ho ngalami kacilakan mobil wektu lagi syuting ing serial drama SBS kang dibintanginé, CITY HUNTER.[2] Kedadéan kacilakan iku watara jam 3:30 sore iku ngakibataké mobil kang ditumpaki déning dhèwèké rusak parah, kadad;ean kasebut ana ing lokasi syuting CITY HUNTER ing cedhak tlaga Ilsan.[2]

Karya[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Film-film kang tau dibintangi déning Lee Min Ho[1] :

  • Personal Taste dadi Jeon Jin Ho (MBC, 2010)
  • Boys Before Flowers dadi goo Jun Pyo (KBS2, 2009)
  • But I Don’t Know too dadi Min Wuk Gi (MBC, 2008)
  • I’m Sam dadi Heo Mo Se (KBS2, 2007)
  • Mackerel Run dadi Cha Gong Chan (SBS, 2007)
  • Secret Campus dadi Park Du Hyun (EBS, 2006)
  • Love Hymn (MBC, 2005)
  • Our School E.T (2008)
  • Public Enemy Returns (2008)

Pahargyan[besut | besut sumber]

Pahargyan kang tau ditampa déning Lee Min Ho[1]:

  • The 45th Baeksang Arts Awards: Best New Actor --> Boys Before Flowers (2009)
  • KBS Acting/Drama Awards: Best New Comer --> Boys Over Flowers (2009)
  • KBS Acting/Drama Awards: Best Couple bebarengan karo Koo Hye Sun--> Boys Over Flowers (2009)

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan-iklan kang tau dibintangi déning Lee Min Ho[1]:

  • Trugen
  • LG Teenring (with Kim Bum and Koo Hye Sun)
  • Market 0
  • Samsung Anycall Haptic (with Kim Hyun Joong, Kim Joon and Son Dam Bi)
  • Cadillac CTS
  • Dunkin Donuts
  • Levi's Signature
  • Pepsi NEX
  • Etude House (with Park Shin Hye)
  • Samsung Anycall Magic Hole (with Kim Hyun Joong and UEE)
  • Cass Beer (with Sandara Park and Jessica Gomez)
  • Bang Bang (with Han Ji Hye)
  • Binggrae Banana Milk
  • Lotte Pie
  • Coffee Cantata
  • Jangin

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)Biografi Lee Min Ho dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. ^ a b (id)Lee Min Ho Alami Kecelakaan Mobil dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lee_Min_Ho&oldid=997304"