Laut Kaspia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Laut Kaspia
Stenka Razin (Vasily Surikov)

Laut Kaspia utawa Laut Mazandaran ya iku segara kang dumunung ing watarane dharatan Asia lan Éropah (Rusia Éropah). Laut Kaspia digolongake ing jinis danau amarga dumunung ing tengah-tengah dharatan kamangka ora ngandhut banyu tawar. Laut Kaspia minangka danau kang paling gedhé ing donya kanthi volumene, uga kalebu sawijining danau kuno ing bumi. Laut Kaspia minangka endorheic, utawa terminal danau, artine banyune ora mili tekan segara. Mula mineral sajeroning banyu amarga nguap bisa dadi uyah.[1]

Nagara-nagara kang duwé wewengkon kalebu ing laut kaspia:

cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ [1]
  2. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng .27internet1.27