Laura Chinchilla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Laura Chinchilla

Laura Chinchilla Miranda (Pangucap cara Spanyol: [ˈlawɾa tʃinˈtʃiɟa miˈɾanda]; lair 28 Maret 1959; umur 63 taun[1]) yaiku pulitikus Pasisir Karta sing dadi Presiden Pasisir Karta saka 2010 nganti 2014. Ia menika presiden wadon kawolu saka nagara Amerika Latin lan wadon kapisan sing dadi Presiden Pasisir Karta.[2] Ia dilantik minangka Presidhen Pasisir Karta ing 8 Mei 2010.[3][4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. de Miguel, Veronica (14 August 2012). "Laura Chinchilla: Is honesty enough for Costa Rica?". VOXXI. Diarsip saka sing asli ing 5 February 2013. Dibukak ing 15 December 2012.
  2. "Costa Rica to inaugurate first female president Saturday". Tribunal Supremo de Elecciones, República de Costa Rica. 2010-05-06. Diarsip saka sing asli ing 2010-05-09. Dibukak ing 2010-05-08.
  3. Economist.com
  4. Skard, Torild (2014) "Laura Chinchilla" in Women of power - Half a century of female presidents and prime ministers worldwide, Bristol: Policy Press ISBN 978-1-44731-578-0, pp. 238-40

Pranala jaba[besut | besut sumber]